Κλειστή για τουλάχιστον ένα χρόνο θα παραμείνει η Metropolitan Opera

Κλειστή για τουλάχιστον ένα χρόνο θα παραμείνει η Metropolitan Opera
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήδη έχει υποστεί ζημιά 150. εκατομμυρίων δολαρίων.

23 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα ανησυχητικό μήνυμα στέλνει στον κόσμο των τεχνών παγκοσμίως η απόφαση της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης να ακυρώσει ολόκληρο το πρόγραμμά της για την περίοδο 2020-21, με προοπτική επανεξέτασης της κατάστασης από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η όπερα είναι κλειστή από τα μέσα Μαρτίου ενώ σύμφωνα με το New York Times έχει υποστεί ζημιά της τάξεως των 150 εκατ. δολαρίων και έχοντας σε αναστολή 1.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης συμπεριλαμβανόμενων των μουσικών της ορχήστρας και της χορωδίας.

Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της MET Peter Gelb, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο η όπερα να ανοίξει την παραμονή της πρωτοχρονιάς έστειλε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό μήνυμα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το μέλλον μας εξαρτάται από το να είμαστε καλλιτεχνικά όσο ισχυροί ήμαστε πάντα αν όχι και περισσότερο. Εκεί που πρέπει να κάνουμε περικοπές είναι στα κόστη», είπε αναφερόμενος στο υψηλό κόστος εργασίας του ιδρύματος.

Εκτιμάται ότι η απόφαση της MET θα επιδράσει καταλυτικά στη λειτουργία συνολικά του χώρου του θεάματος δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά ίδρυματα στον κόσμο.