15 χρόνια χωρίς τον Jeronimo Groovy στα FM

15 χρόνια χωρίς τον Jeronimo Groovy στα FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 2005, όταν ο «Ινδιάνος» έκλεινε οριστικά τα μικρόφωνά του, μετά από δεκαετίες στον αέρα των μεσαίων και των FM.

23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Jeronimo Groovy 88.9, που μεσουράνησε την δεκαετία του '90, «σίγησε» σαν σήμερα πριν 15 χρόνια, κλείνοντας ένα κεφάλαιο στο μουσικό ραδιόφωνο της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, μέσω των «αδελφών» σταθμών που είχε. Η συχνότητά του πουλήθηκε τότε στον Γιάννη Αλαφούζο, ενώ εδώ και κάτι λιγότερο από 7 χρόνια φιλοξενεί τον Hit 88.9 της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου.

Με αφορμή την σημερινή επέτειο ο Τάκης Φωτίου, ένας από τους πιο γνωστούς παραγωγούς του JGRS, περιέγραψε σε κείμενό του στο Facebook τα συναισθήματά του και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο στούντιο του σταθμού, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκπομπών του σταθμού:

23/9/2005
Πέρασαν λοιπόν 15 χρόνια απο τότε που σταμάτησε να εκπέμπει το πιο πετυχημένο μοντέλο επικοινωνιακού ραδιοφώνου στην Ελλάδα.
Θυμάμαι το απόγευμα της τελευταίας εκπομπής στον Jeronimo Groovy 88,9 FM . Νομίζω αν τότε μου μέτραγαν την πίεση μου δεν θα με άφηναν να κάνω εκπομπή. Απέκρυψα -οπως το ειχα κάνει στο παρελθόν πολλες φορές - πονοκέφαλο, πόνο στο στήθος και μια αβάσταχτη στεναχώρια. Ποτέ δεν άφηνα οτιδήποτε τέτοιο να μου χαλάσει την στιγμή οταν ήμουν στον αέρα. Μπροστά μου το μικρόφωνο ,οι εικόνες να τρέχουν με ταχύτητα φωτός στο μυαλό μου ,ο μικρός Κωνσταντίνος να μπαινοβγαίνει στο studio να μου μεταδίδει την δική του στεναχώρια .Ειμαι σφουγγάρι ..Δυστυχώς ειμαι ενα ζωντανό σφουγγάρι. Στεναχωριέται ο αλλος και το παίρνω μέσα μου το συναίσθημα. Βάραιναν ολα .. Αμήχανα πάταγα τα κουμπιά, έβαζα τα τελευταία τργούδια ,στον αυτόματο πιλότο η γλώσσα..
Χαιρετάω απο το μικρόφωνο αλλά μεσα μου δεν θέλω να χαιρετήσω . Γιατί να χαιρετήσω; Μπαίνει ο Κωνσταντίνος ,χαμογελάω πιστεύοντας οτι δεν θα με καταλάβει κανείς. Διαλύομαι μέσα μου . Χαιρετώ τους ανθρώπους που με ανέδειξαν-ανέχτηκαν-αγάπησαν και χαιρετιόμαστε σαν να ειναι μια απλή μέρα ,σαν να είμαστε σίγουροι οτι θα βρεθούμε την επόμενη ξανά.
Πέρασαν μέρες για να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει. Ενας μικρός θάνατος. Αυτο ήταν για μένα..
Η αγάπη των ακροατών είναι αυτή που 15 χρόνια τώρα με κρατάει χαρούμενο και ζωντανό. Είναι γιατί μεγαλώσαμε μαζί Είναι γιατι χορεύαμε μαζι ,τραγουδούσαμε μαζί ,λέγαμε τις ίδιες μαλακίες μαζί.
Ειναι γιατι η groovy καρδιά μας θα χτυπάει για πάντα.
Σας ευχαριστώ όλους που και τότε και τώρα συνεχίζετε να μου μιλάτε, να μου χαμογελάτε και να στηρίζετε κάθε προσπάθεια μου.
Σας αγαπάω ειλικρινά και βαθιά
Τάκης

Παρακάτω ένα απόσπασμα μιας από τις τελευταίες εκπομπές του Jeronimo Groovy 88.9, του «Groovy Time» των Αλέξανδρου Πέτρακα και Αναστάση Παππά: