«Ηρώδειο parking» για διαφήμιση του Ρουβά και της Μερσεντές

«Ηρώδειο parking» για διαφήμιση του Ρουβά και της Μερσεντές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι ζούμε...

26 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σάκης Ρουβάς λοιπόν και η Μερσέντες, απίστευτο αλλά αληθινό, διαφημίζουν κάποιο καινούργιο αυτοκίνητο της εταιρίας έξω από την κεντρική είσοδο, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. «Έτοιμος για βόλτα» γράφει με χάσταγκ #mbambassador και #mercedesbenz και βλέπουμε πως «ο χρήστης Sakis Rouvas βρίσκεται στην τοποθεσία Odeon of Herodes Atticus».

Εδωσε άδεια -ακόμα και αν επιτρέπεται- το υπουργείο Πολιτισμού για μία τέτοια φωτογράφιση; Εδωσε άδεια το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το Ηρώδειο ως φόντο σε διαφήμιση και να φτάσει ένα αυτοκίνητο έξω από το αρχαίο Ωδείο;

Η διαφήμιση έχει ανέβει στο social media του τραγουδιστή, facebook και instagram, τα likes είναι χιλιάδες και τα σχόλια του τύπου «Η αλήθεια είναι, πως άμα είχα και εγώ αυτό το αμάξι όλο βόλτες θα ήμουν», «Keep safe, your drive. Sir. Sakis» και «Είσαι υπέροχος».

update: Μετά από δυόμιση ώρες η διαφημιστική ανάρτηση «κατέβηκε» κακήν κακώς από τα social media. Τι έχει συμβεί; Τι κρύβεται από πίσω; Το πανηγύρι τώρα αρχίζει... Η Μερσέντες, ο Σάκης Ρουβάς και, προπάντων, το υπουργείο Πολιτισμού χρωστούν απαντήσεις. 

update 2 (απόγευμα Κυριακής): Το Υπουργείο Πολιτισμού έβγαλε ανακοίνωση. Καμία άδεια δεν δόθηκε, ποτέ. «Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».