«Πάγωσε»(;) η συμφωνία ομάδων-ΕΡΤ για την Basket League

«Πάγωσε»(;) η συμφωνία ομάδων-ΕΡΤ για την Basket League
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (30/09).

30 Σεπτεμβρίου 2020

Όπως αναφέρει το digitaltvinfo.gr, παρουσιάστηκε εμπλοκή στο «deal» μεταξύ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των ομάδων της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του μπάσκετ, για τα δικαιώματα των αγώνων τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ είχε συμφωνηθεί το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις δύο πλευρές, οι λόγοι που δεν μπαίνουν ακόμη οι υπογραφές είναι η αμφίβολη συμμετοχή του Πανιώνιου στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να ζητά να μειωθεί το παραπάνω ποσό, η μεγάλη προκαταβολή που ζητούν οι ομάδες από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και η ενόχληση της ΑΕΚ για το ενδεχόμενο πληρωμής από την ΕΡΤ της ρήτρας αποδέσμευσης του Παναθηναϊκού από την Cosmote TV.

-------------------------

«Ανοίγουν σαμπάνιες» στο Mega για τα νούμερα του Νίκου Ευαγγελάτου.

Το απογευματινό «Live News» έκλεισε τον Σεπτέμβριο με 14,6% στο σύνολο, 14,4% στο 18-54 και 1.189.108 τηλεθεατές κατά μέση κάλυψη, επιδόσεις σχεδόν διπλάσιες από τον ημερήσιο μέσο όρο του «μεγάλου καναλιού». Η εκπομπή κατέγραψε πρωτιές ειδικά στο ανδρικό 25-54 (17,6%) με διαφορά 6,6 μονάδων από τα προγράμματα του ΣΚΑΪ και του ΑΝΤ1, ενώ στο «δυναμικό κοινό» έφτασε μέχρι και το 19% μέσο όρο σε μια ημέρα.

-------------------------

«Τα ρουσφέτια βαφτίζονται «εξυπηρέτηση αναγκών» από τους Ζούλα-Γαμπρίτσο».

Κατά του διοικητικού διδύμου της ΕΡΤ στράφηκε ξανά η ΠΟΣΠΕΡΤ, αυτή τη φορά για τις προσλήψεις δημοσιογράφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχει επάρκεια εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο σε αυτόν τον κλάδο αλλά και φαινόμενα παραγκωνισμού των «μη αρεστών». Επιπλέον το συνδικαλιστικό όργανο καταγγέλλει την τοποθέτηση του γενικού διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ και στην προεδρία της επιτροπής που θα διαλέξει τους υποψήφιους για Σ.Ο.Χ. «Aν πράγματι έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη για δημοσιογράφους ώστε να κάνουν και κανονικές προσλήψεις, τότε γιατί έχει γεμίσει το «ψυγείο» της ΕΡΤ από μέχρι χθες ενεργούς και ικανούς δημοσιογράφους που επι χρόνια εργάζονται στην ΕΡΤ ως τακτικό προσωπικό; Γιατί δεν αξιοποιούνται όλοι οι δημοσιογράφοι αντί να εξωθούνται σε αθέλητη «αργομισθία» όσοι δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση ή αρκούντως «υπάκουοι»; Με ποια λογική και ηθική βάση τοποθετήθηκε ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ και στη θέση του πρόεδρου της επιτροπής που θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων και θα εισηγηθεί στην αρμόδια διεύθυνση, δηλαδή στον εαυτό του(!!!), ποιοι εξ αυτών θα προσληφθούν ως Σ.Ο.Χ.;».

-------------------------

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ειδική διαχείριση της Ναυτεμπορικής.

Με απόφαση της ειδικής διαχειρίστριας της «Η Ναυτεμπορική-Πάνος Αθανασιάδης και ΣΙΑ Α.Ε.» Ευδοκία Παπανδρέου, στις 25/09, δόθηκε εξουσιοδότηση σε 27 φυσικά πρόσωπα προκειμένου, μεταξύ άλλων, να έχουν πρόσβαση στα γραφεία της εφημερίδας στην οδό Λένορμαν και τα βιβλία της εταιρείας, να κάνουν απογραφή των περιουσιακών της στοιχείων, να την εκπροσωπούν δικαστικά και να την εκπροσωπούν στις συναλλαγές της με ιδιώτες, τις τράπεζες και το δημόσιο.