O Βασίλης Λυριτζής δεν θα το έκανε ποτέ

O Βασίλης Λυριτζής δεν θα το έκανε ποτέ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία παρανόηση με ένα «γεγονός» που διαιωνίζεται στα social media με πολύ στρεβλό τρόπο.

08 Οκτωβρίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αυτό το «Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο» ήταν ένα λάθος και όχι μία συνειδητή πράξη ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής. Και ήταν ένα λάθος που δεν το γνώριζαν στην εκπομπή εκείνο το πρωινό, στις 6 και 23. Ηταν ένα λάθος που το έδινε η ίδια η αστυνομία.

Διότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε μετά την παρακολούθηση ενός αγώνα του Ολυμπιακού στο Champions League. Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα. Λίγες ώρες πιο μετά η πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι η δολοφονία έγινε, μάλλον, για το ποδόσφαιρο.

Από τότε η εικόνα αναπαράγεται διαρκώς στα social media από χιλιάδες χρήστες. Αλλοι το κάνουν με δόλο και άλλοι, οι περισσότεροι θεωρώ, από άγνοια μια και μένουν αποκλειστικά στην εικόνα που βλέπουν.

Νομίζω πως ο Βασίλης Λυριτζής δεν είχε μιλήσει ποτέ δημοσίως γι αυτό. Και αν μίλησε, κάπου χάθηκε η απάντησή του. Ποτέ όμως ο Λυριτζής δεν θα έκανε ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής. Πιστεύω ούτε και ο Δημήτρης Οικονόμου.

Να κατηγορούμε τον ΣΚΑΪ για χίλια δυο που πράττει, σύμφωνοι. Αλλά όχι και για πράγματα που δεν ευθύνεται. Ιδίως όταν η επικαιρότητα τρέχει.