Ανοίγει απόψε η φθινοπωρινή σεζόν της ΕΛΣ

Ανοίγει απόψε η φθινοπωρινή σεζόν της ΕΛΣ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι για δέκα παραστάσεις

14 Οκτωβρίου 2020

H φθινοπωρινή σεζόν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αρχίζει απόψε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος με τη σπαρακτική Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και τις διεθνώς καταξιωμένες υψίφωνους Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα και Κριστίνε Οπολάις να εναλλάσσονται στον ρόλο του τίτλου.

Τιμώντας αυτό το έργο ορόσημο για την Εθνική Λυρική Σκηνή, το οποίο υπήρξε η πρώτη όπερα που ανέβασε ο τότε νεοϊδρυθείς οργανισμός στις 25 Οκτωβρίου 1940 αλλά και σημαίνοντας την επανεκκίνηση της ΕΛΣ μετά την πανδημία, τα Σιντριβάνια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν για πρώτη φορά απόψε, μία νέα χορογραφία από το μουσικό απόσπασμα [Act II, Un bel di vedremo (Instrumental] της σπουδαίας όπερας που αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς όπερες του λυρικού ρεπερτορίου.

Η νέα χορογραφία θα παρουσιαστεί από νωρίς το βράδυ και σε επανάληψη καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς, αλλά και καθημερινά στο εξής.

Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι δημιουργήθηκαν χάρη στην πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Stavros Niarchos Foundation.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ