«Όταν η μουσική είναι η ψυχοθεραπεία σου, είναι πιο ενδιαφέρον να μη μένεις στάσιμος»

«Όταν η μουσική είναι η ψυχοθεραπεία σου, είναι πιο ενδιαφέρον να μη μένεις στάσιμος»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Hume Assine, γράφει στο loaded.gr με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου του «The sweetest Sound»

19 Οκτωβρίου 2020

To "The Sweetest Sound" είναι ένας δίσκος φτιαγμένος από αγνά σπιτικά υλικά, από φίλους για φίλους. Σπιτικές ηχογραφήσεις, σπιτικές μίξεις μέχρι και σπιτικά βίντεο!

Σε αντίθεση με το προηγούμενο album που ήταν καθαρά μοναχικό, εδώ έχουμε μαζευτεί μία παρέα παλιών και νέων φίλων (με πρωτεργάτες φυσικά τον Αλέξιο Αντωνόπουλο στα τύμπανα και την Άννα Πασπάτη στη φωνή) που ο καθένας άφησε απλόχερα και κάτι δικό του.

Ήθελα να δώσω την αίσθηση σε όποιον τον ακούσει, την αίσθηση μίας παρέας που παίζει σε ένα δωμάτιο, γι αυτό και ο ήχος δεν είναι καλογυαλισμένος, δεν κουρδίσαμε, το beat έδωσε τη θέση του σε φυσική ηχογράφηση τυμπάνων με ανθρώπινο παίξιμο.

Από το δωμάτιο πέρασαν φίλοι με τις κιθάρες και τους ενισχυτές τους, το custom μπουζούκι τους βαμμένο στα χρώματα των queensryche, αλλά και ηλεκτρονικά από τον Άγιο Στέφανο μέχρι το Βερολίνο και στο τέλος covid-free ηχογραφήσεις από το μικρόφωνο του κινητού!

"The Sweetest Sound" είναι ο ήχος της αλλαγής. Είναι ο ήχος εκείνης της στιγμής που ξέρεις ότι κάπου έχεις βαλτώσει, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να πας ένα βήμα παραπέρα και ξέρεις ότι πρέπει να βγεις από το comfort zone σου για να το προσπαθήσεις. Αυτό λέει το ομώνυμο τραγούδι που ξεκινάει ο δίσκος και γι αυτό έδωσε και το όνομά του σε όλο το δίσκο γιατί και για μένα καλλιτεχνικά, εκφράζει αυτο ακριβώς.

Αν η προηγούμενη περίοδος του "Till Now" με είχε "τοποθετήσει" κάπου κατά κάποιο τρόπο, τώρα εδώ ήθελα το ένα βήμα παραπέρα. Δεν ξέρω αν είναι μπρος ή πίσω, αλλά είναι παραπέρα. Και όταν η μουσική είναι η ψυχοθεραπεία σου, είναι πιο ενδιαφέρον να μη μένεις στάσιμος. Γι αυτό και σε αυτό τον δίσκο θα ακούσεις φυσικά τα synthia που τόσο αγαπάω, αλλά και ελληνόφωνα κομμάτια, και ηλεκτρικές κιθάρες και soul αναφορές και ντανσιές με μπόλικα arpeggiators και 6λεπτους πειραματισμούς και 3λεπτες ποπιές και σκοτάδι και φως.

 

Όπως λέει και η Άννα "από το πρώτο κιόλας τραγούδι που ηχογραφήσαμε ένιωσα πως σε αυτό το project μπορώ να είμαι όχι μόνο ό,τι θέλω να είμαι αλλά και όσα διαφορετικά πράγματα θέλω να είμαι. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι όλος ο δίσκος, περιλαμβάνει ιστορίες και διαφορετικές πτυχές μιας ζωής που ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε, έτσι σε κάθε ένα από αυτά μπόρεσα να ξεδιπλώσω τους διαφορετικούς «εαυτούς» μου.

Eίναι πολύ σημαντικό αφενός να συνεργάζεσαι με άτομα που έχουν όρεξη να ανακαλύψουν τις δυνατότητές του και να τις αξιοποιήσουν όλες μέχρι την τελευταία σταγόνα και για αυτό δεν μπορώ παρά να νιώθω αληθινά ελεύθερη και τυχερή."

Όλο το album το ντύσαμε και με ένα φυσικό προϊόν όλο γλύκα, καθώς πρόκειται για ένα packaging με πραγματικές καραμέλες, ώστε να μπορείς, όσο ακούς τον δίσκο, να μπορείς και να τον γεύεσαι!

Ελπίζουμε να το ευχαριστηθείτε κι εσείς!