Συνεχίζονται τα live streaming από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεχίζονται τα live streaming από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τέσσερα μουσικά αφιερώματα τις επόμενες ημέρες

02 Νοεμβρίου 2020

20 διαδικτυακές δράσεις (live streaming) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης, θα διοργανωθούν από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα υλοποιηθούν μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook αλλά και από το www.kepo.gr. 

Όλες οι διαδικτυακές δράσεις έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 

Η τρίτη ενότητα έχει τίτλο:«Μουσικά αφιερώματα»

Στην τρίτη ενότητα, θα παρουσιαστούν τέσσερα μουσικά αφιερώματα, το καθένα με την δική του αισθητική και την δική του στόχευση. Οι συναυλίες αυτές θα στηθούν καλλιτεχνικά στο Π.Κ. Αλέξανδρος και θα παρουσιαστούν στο κοινό σε LIVE STREAMING ημισκηνοθετημένες, άρτια βιντεοσκοπημένες και κάθε φορά εστιάζοντας στον αφιερωματικό χαρακτήρα.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου: 21:00

«Αφιέρωμα στον Σεφέρη»

«Αφιέρωμα στον Σεφέρη»  σε μελοποιήσεις  Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Κουγιουμτζή και Ηλία Ανδριόπουλου. Σαν μια μικρή παράσταση μια ηθοποιός, 2 μουσικοί και 1 τραγουδιστής θα μας μυήσουν στο Σεφερικό σύμπαν.

Συντελεστές:

  • Κώστας Ματσίγκος – μαέστρος
  •  Έφη Σταμούλη – αφήγηση
  • Κώστας Πρατσινάκης – φωνή
  • Γιάννης Φιλιππουπολίτης – πιανίστας
  • Άννα Μυκωνίου - λογοτεχνική μελέτη, κείμενα

Το 1ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει την Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. – ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΙΣΟΤΙΜΑ»

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου: 21:00

«Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο»

«Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» με το μουσικό σχήμα της «Πριγκηπέσσας» που θα επιχειρήσει να κάνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο προπολεμικό και το μεταπολεμικό ρεμπέτικο τραγούδι. Καταξιωμένοι μουσικοί θα παρουσιάσουν μια επιλογή από έργα του Τσιτσάνη, Καρβέλη, Μητσάκη, Παπαϊωάννου, ένα πρόγραμμα βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει από πρώιμα ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του ’30, συνθέσεις Σμυρνιών συνθετών, κλασικά ρεμπέτικα του ’40 και ’50 και φτάνει ως τα πρώτα λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας του ’60. Τα τραγούδια παίζονται με σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις, αλλά και με μια φρέσκια διάθεση έτσι ώστε να είναι ζωντανά και λειτουργικά στην επικοινωνία τους με το κοινό.

Το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα» έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με κορυφαίους ερμηνευτές όπως τους Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γ. Νέγκα, Ζ. Παπαδοπούλου, Φ. Βελεσιώτου, Κ. Βέττα, Α. Καρακότα, Μ. Λιδάκη, Γ. Μαργαρίτη, Μ. Ασλανίδου, Π. Παπαδοπούλου καθώς και με τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλο, Μανώλη Πάππο, Γιώργο Δράμαλη και Νίκο Τατασόπουλο.

Η «Πριγκηπέσσα» σε πλήρη σύνθεση έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία σε αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη, στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο, στην Ρουμανία, στη Γερμανία στην Κύπρο και σε συναυλίες και μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα. 

Συντελεστές:   

  • Χρήστος Μαστέλλος-  φωνή
  • Μαρία Φραγκούλη -  φωνή
  • Τριαντάφυλλος Χαλκιάς - μπουζούκι, φωνή
  • Ηρακλής Βαβάτσικας – ακκορντεόν,  φωνή 
  • Δημήτρης Σφίγγος-  κιθάρα, φωνή 

Το δεύτερο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει τον Σύλλογο Εθελοντών «Albatros».

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου: 21:00

«Αφιέρωμα στο ακορντεόν»

«Αφιέρωμα στο ακορντεόν» Πόσες χώρες και εποχές εκφράστηκαν άραγε μέσα από αυτό το μοναδικό και αγαπημένο όργανο; Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τους ήχους του ακορντεόν στη Γαλλία  και στην Edith Piaf, στην Αργεντινή και στον Astor Piazzolla, στην Αθήνα και στον Αττίκ, στην Πορτογαλία και στα fado, στην Ιταλία και στην tarantella. Θράκη, Μακεδονία, Βαλκάνια. Μια μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή το ακορντεόν, που διαπερνά τα σύνορα και τον χρόνο.

Συντελεστές:

  • Έλσα Μουρατίδου – τραγούδι
  • Θάνος Σταυρίδης – ακορντεόν
  • Γιάννης Καρακαλπακίδης – κοντραμπάσο

Το τρίτο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων «Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος» π. ΚΕ.ΠΕ.Π 

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου: 21:00

«Αφιέρωμα στο Σμυρνέϊκο και στην παράδοση»

«Αφιέρωμα στο Σμυρνέϊκο και στην παράδοση» , το μουσικό σχήμα Smyrna, 5 νέες γυναίκες από όλη την Ελλάδα σ’ ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους σ’ ένα πολιτισμό που σμιλεύτηκε μέσα από διαφορετικές κουλτούρες. Με τις χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμες φωνές τους, μας παρασύρουν με το προσωπικό τους ύφος, αρμονικά δεμένο με το χθες και συνδυάζοντας τη φρεσκάδα με την παράδοση, μας ταξιδεύουν μελωδικά στο χρόνο με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών.

Συντελεστές:

  • Πένυ Παπακωνσταντίνου – πολίτικο λάουτο, κρουστά, τραγούδι
  • Σταυρούλα Βλασοπούλου – τσέλο, τραγούδι 
  • Άντρια Ζήκου – κιθάρα, φωνή 
  • Κάλια Καμπούρη – κανονάκι, τραγούδι
  • Ζωή Προκοπίου – βιολί, τραγούδι

Το τέταρτο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει το «Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου»