Radio - News

Κόντρα ΕΤΕΡ-Γιώργου Χελάκη για τον Over 104.9

02 Νοεμβρίου 2020

Για τα εργασιακά θέματα του ραδιοσταθμού και το καθεστώς λειτουργίας του.

Ανακοίνωση στην οποία στρέφεται εναντίον του μεγαλομετόχου του Over 104.9, εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας. Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε απειλές και ύβρεις του Γιώργου Χελάκη εναντίον του αντιπροέδρου της ΕΤΕΡ και των εργαζομένων του ραδιοσταθμού, μετά από καταγγελία των τεχνικών στην ΕΕΤΤ για το ότι ο Over 104.9 εκπέμπει χωρίς άδεια. «Στην πραγματικότητα ο σπορτκάστερ προσπαθεί με «τσαμπουκά» να αποκτήσει βεβαίωση νομίμου λειτουργίας από το ΕΣΡ, αλλά και να απομακρύνει τα σωματεία από τον ραδιοσταθμό, κάνοντας τον θυμωμένο από την αυτονόητη καταγγελία της Ένωσης στην ΕΕΤΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΤΕΡ.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί μέχρι σήμερα η απόφαση του ΕΣΡ για την αποδοχή ή όχι της τελευταίας «αίτησης θεραπείας» του αθλητικού ραδιοσταθμού, προκειμένου να του χορηγηθεί Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας.

Ο Χελάκης πήρε κόκκινη κάρτα; Ή μήπως ήταν κίτρινη;

Μέσα στην αναρχία που επικρατεί στα FM το είδαμε και αυτό…

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του «OVER FM», γνωστός σπορτκάστερ, Γιώργος Χελάκης πήρε τηλέφωνο και απείλησε τόσο τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕΡ όσο και τους εργαζόμενους στον ραδιοσταθμό-του που, σύμφωνα με το ΕΣΡ, εκπέμπει παράνομα. «Θα δεις τι θα πάθεις!» έλεγε και ξανάλεγε λες και περιέγραφε ξανά το έπος του 2004. Τι «δωσίλογους» μας ανέβαζε, τι «δεξιούς» μας κατέβαζε αυτός ο αγωνιστής της αριστεράς, που μόλις κατέβηκε από το βουνό και κρέμασε την κάπα του για να «μαζέψει» λίγο το μούσι του, δεν λέγεται! Αυτός που είχε υπογράψει όλες τις απολύσεις στον «SPORT FM» και μετά ζήταγε συγνώμη. Ο λόγος για την παραπάνω έκρηξη θυμού του σπορτκάστερ ήταν μία ειδοποίηση που έλαβε από την ΕΕΤΤ, μετά από καταγγελία της ΕΤΕΡ, πως εκπέμπει παράνομα και ότι πρέπει να σταματήσει την εκπομπή σήματος μέσα σε 3 ημέρες, όπως τουλάχιστον μας είπε.

Στην πραγματικότητα ο σπορτκάστερ προσπαθεί με «τσαμπουκά» να αποκτήσει βεβαίωση νομίμου λειτουργίας από το ΕΣΡ, αλλά και να απομακρύνει τα σωματεία από τον ραδιοσταθμό, κάνοντας τον θυμωμένο από την αυτονόητη καταγγελία της Ένωσης στην ΕΕΤΤ. Η ΕΤΕΡ έχει καταγγείλει πολλές φορές στην Αρχή τους εργοδότες που, πάντα σχεδόν, χρησιμοποιούν τις θέσεις εργασίας ως άλλοθι για την αντιθεσμική συμπεριφορά τους και όταν τελικώς πετύχουν τον στόχο τους, απολύουν τους εργαζόμενους, ζητώντας βέβαια συγνώμη, μη λερωθεί η αριστερή προβιά τους. «Ψιλά γράμματα, μην γίνουμε και Μαύρες Χήρες…», θα πει κάθε άνεργος συνάδελφος που ζητά από εμάς να κάνουμε τα στραβά μάτια προς χάριν περιστασιακών και κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας.

Οφείλουμε θεσμικά να υπερασπιστούμε τους νόμους της αδειοδότησης και να ζητάμε συνεχώς από την Αρχή να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο στα ραδιόφωνα. Αν τηρούνταν οι νόμοι θα έπρεπε να υπάρχουν υποχρεωτικά Συλλογικές Συμβάσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, προς το παρόν υπάρχουν μόνο λίστες Πέτσα από τις οποίες εύκολα βρίσκουν χρηματοδότηση οι «αλεξιπτωτιστές» των media, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «Φιλελεύθερος» ο οποίος, αφού «τσέπωσε» τα χρήματα από τη λίστα Πέτσα, έκλεισε την επιχείρηση χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα.

Πως κάθε σπορτκάστερ βαφτίζεται «επιχειρηματίας»; Τί σημαίνει επένδυση; Σε ποιους «εμπιστευόμαστε» τις δημόσιες συχνότητες; Σίγουρα δεν πρέπει σε αυτούς που απειλούν εργαζόμενους, και παίζουν με τις ελπίδες τους. 

Στην ίδια κατηγορία