On line συναυλίες από αρχαιoλογικούς χώρους της Αττικής

On line συναυλίες από αρχαιoλογικούς χώρους της Αττικής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάθε Πέμπτη από τις 5 Νοεμβρίου έως και τις 24 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ

05 Νοεμβρίου 2020

Με τον τίτλο (Dis)playing Attica, αρχίζει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η online μετάδοση συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. 

Την έναρξη του προγράμματος, ανακοίνωσαν το υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Περιφέρειας η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της τρέχουσας, εξάμηνης, Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία ασκεί η Ελλάδα και ολοκληρώνεται στις 18 Νοεμβρίου.

«Όπως συμβαίνει συχνά, οι αντίξοες συνθήκες, πέραν των δυσκολιών, αποτελούν πηγή νέων πρωτοβουλιών, συνεργασιών και δημιουργικής δράσης. Έτσι, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εξωτερικών, βρήκε την ευκαιρία με τους διαπρεπείς μουσικούς της, να παρουσιάσει διάσημα έργα μουσικής δωματίου, σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους της Αττικής. Με τις συναυλίες αυτές, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μουσικούς της ΚΟΑ, να δει το έργο τους και να ακούσει  εξαιρετικές συνθέσεις για μικρότερα μουσικά σύνολα», σημειώνει στο μήνυμά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Λουκάς Καρυτινός.

Από κλασικό ρεπερτόριο έως την έντεχνη ελληνική σκηνή

Οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις έχουν ως απώτερο σκοπό να αναδείξουν ιστορικά και πολιτιστικά σημεία και πανανθρώπινα σύμβολα του τόπου μας, πανευρωπαϊκά, μέσα από μια σειρά οκτώ μικρής διάρκειας συναυλιών διαφόρων μουσικών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα εκτείνονται από το αμιγώς κλασικό ρεπερτόριο, έως την κινηματογραφική μουσική, τη τζαζ, αλλά και την έντεχνη ελληνική σκηνή.

Οι συναλίες θα μεταδίδονται στις ιστοσελίδες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Η προβολή τους θα είναι δωρεάν.