«Να μην κλείσει ο Over 104.9, μέχρι να αποφασίσει το ΕΣΡ για τη νομιμότητά του»

«Να μην κλείσει ο Over 104.9, μέχρι να αποφασίσει το ΕΣΡ για τη νομιμότητά του»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις εξελίξεις στον νεοσύστατο ραδιοσταθμό.

06 Νοεμβρίου 2020

Εξελίξεις στο παρασκήνιο του Over 104.9, μετά την προ ημερών καταγγελία της ΕΤΕΡ στην ΕΕΤΤ επειδή ο ραδιοσταθμός λειτουργεί χωρίς άδεια. Η Ένωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της διαφοροποιείται εν μέρει από την γραμμή του σωματείου των Τεχνικών Ραδιοφωνίας, υποστηρίζοντας ότι ο Over 104.9 πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του, μέχρι να αποφασίσει το ΕΣΡ για το αν έχει τις προϋποθέσεις να εκπέμπει νόμιμα, δηλώνοντας παράλληλα την στήριξή της στους εργαζόμενους δημοσιογράφους του.

Θυμίζουμε ότι μετά την καταγγελία, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΕΡ, η ΕΕΤΤ έδωσε διορία λίγων ημερών στον αθλητικό σταθμό προκειμένου να διακόψει την εκπομπή του από τους 104.9. Την ίδια ώρα οι ιθύνοντές του είναι εν αναμονή της απόφασης του ΕΣΡ που θα χορηγεί ή όχι Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας στον Over 104.9, μετά από σχετική «αίτηση θεραπείας» πριν μερικές εβδομάδες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους, που εργάζονται στο νεοσύστατο ραδιοφωνικό σταθμό «OVER FM 104.9», οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους εντός τριημέρου, εφόσον υλοποιηθεί η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το κλείσιμο του σταθμού.

Οι προσπάθειες των συναδέλφων του ραδιοφωνικού σταθμού προκειμένου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να χορηγήσει τη βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται η σχετική απόφαση. Η απόφαση της ΕΕΤΤ να προχωρήσει σε διακοπή του εκπεμπόμενου προγράμματος ισοδυναμεί με την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας.

Στην παρούσα κρίσιμη εποχή για την ενημέρωση, πρέπει να τονιστεί και να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι όλες οι θέσεις εργασίας είναι σημαντικές και όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τη διατήρησή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει τους συναδέλφους και καλεί την ΕΕΤΤ να αναστείλει κάθε ενέργεια, έως ότου το θέμα εξεταστεί από το ΕΣΡ.