Κατερίνα Στεφανίδη: «Επρεπε να πάω στα ξένα ΜΜΕ για να βγει το θέμα»

Κατερίνα Στεφανίδη: «Επρεπε να πάω στα ξένα ΜΜΕ για να βγει το θέμα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γίναμε διεθνώς ρεζίλι με την Ολυμπιονίκη μας του άλματος επί κοντώ να βγάζει στη σέντρα την ελληνική κυβέρνηση.

09 Νοεμβρίου 2020

«Η πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη δηλώνει ότι αισθάνεται "στοχευμένη" μετά από απαίτηση της κυβέρνησης να επιστρέψει ένα μετάλλιο από το 2016 - και φοβάται ότι οι περικοπές στα μπόνους θα βλάψουν Έλληνες αθλητές και αθλητικούς αγώνες» έγραψε το insidethegames.biz στο Twitter.

To παίρνει αυτό λοιπόν η Κατερίνα και ποστάρει το εξής, στο Twitter: «Φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω τελικά». Της ζητήθηκε να γυρίσει πίσω χρήματα που αντιστοιχούν σε μπόνους κατάκτησης του μεταλλίου που κέρδισε στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του 2016.

Και κάπου εκεί αρχίζει το πανηγύρι.

Μπαίνει στη μέση ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ένας εφήμερος υπουργός, και απαντάει στην πρωταθλήτρια με αγένεια, στον ενικό φυσικά: «Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα & από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα & νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια».

Η Κατερίνα, ευγενική, του απαντάει σε άψογο πληθυντικό και τον εκθέτει διπλά: «Κ Αυγενάκη δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δυο email στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση».

Στη συζήτηση μπήκε και ο Γιώργος Μαυρωτάς: «Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε».

Η Κατερίνα απάντησε κι εδώ (κι ακολούθησε ένας πιο μακρύς διάλογος, τεχνικών ζητημάτων): «Κύριε Μαυρωτά ο νόμος δεν αναφέρεται πουθενά σε συνθήκες. Μόνο σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλλά ανεξάρτητα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νομοθετική λύση. Ψάξτε να βρείτε όλα τα email μου που δεν έχουν απαντηθεί».

Παλεύει η πρωταθλήτρια να βγάλει άκρη με τους πολιτικούς και δεν τα καταφέρνει. «Στο επόμενο χρυσό που θα πάρεις να έρθεις με εμάς εδώ του Twitter να βγάλεις φωτογραφίες» της γράφει κάποιος και η Κατερίνα λέει «Ναι!!!».

 

Και μετά αρχίζει ένα δεύτερο πανηγύρι με την Κατερίνα Στεφανίδη, για τα ΜΜΕ αυτή τη φορά, τα δικά μας ΜΜΕ.
     

«Κυρία Στεφανίδη, εδώ έχουν κάνει ρεπορτάζ για τις απαντήσεις που πήρατε από τον κύριο Αυγενάκη και τον κύριο Μαυρωτά, αλλά το tweet σας δεν το είδαν, ούτε και τις απαντήσεις σας. Καταλαβαίνετε νομίζω τι συμβαίνει εδώ» της γράφει ένας χρήστης στο Twitter για το ρεπορτάζ του κρατικού Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
«Ναι μην ανησυχείς :) φτιάχνω μαύρες λίστες!» του απαντάει με χιούμορ η Κατερίνα.

Το καλύτερο όμως για τα ελληνικά ΜΜΕ η Κ. Στεφανίδη το απάντησε σε έναν άλλον χρήστη. Ιδού τι του είπε: «You know the worst part? I had to go to international media for this to come out. What does that tell you?» είπε, εκθέτοντάς μας ολοκληρωτικά πλέον. «Κάτσε γιατί "ξύπνησαν" και ανακάλυψαν και αθλητικά σάιτ το θέμα» της γράφει ένας άλλος. «Πες μου ποια να κάνω μια λίστα που θέλω!» η νέα απάντηση της Κατερίνας.

Ενα ακόμα tweet από την Κατερίνα προς τον κ. Μαυρωτά, αποδεικνύει κάτι που ξέρουμε πολύ καλά, τη γύμνια της ελληνικής πολιτείας: «Το χειρότερο από όλα κ Μαυρωτά είναι ότι έχω μάθει περισσότερα την τελευταία ώρα μέσω twitter από ότι τον τελευταίο μήνα που προσπαθώ επίσημα μέσω email».

Βέβαια, μετά από χρόνια πόσοι θα θυμούνται την Κατερίνα Στεφανίδη; Ελάχιστοι. Ενώ τον Λευτέρη Αυγενάκη, όλη η οικουμένη.