Ακτίνα ελπίδας για συναυλίες το καλοκαίρι του 2021

Ακτίνα ελπίδας για συναυλίες το καλοκαίρι του 2021
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι λέει ο CEO του κολοσσού διοργάνωσης συναυλιών, Live Nation

09 Νοεμβρίου 2020

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος της ζωντανής μουσικής θα επιστρέψει κανονικά, ή τέλος πάντων όσο κανονικά μπορεί το καλοκαίρι του 2021, έκανε ο CEO της  Live Nation Michael Rapino, σύμφωνα με δηλώσεις του σε διεθνή ΜΜΕ.

Ο Rapino εμφανίστηκε αισιόδοξος για δύο λόγους: Πρώτον, διότι ο αριθμός των φανς που ζήτησαν επιστροφή χρημάτων για εισιτήρια το 2020 ήταν μικρός και δεύτερον, διότι θεωρεί ότι η εταιρεία εφαρμόζοντας σειρά μέτρων ασφαλείας, θα μπορέσει να προχωρήσει το καλοκαίρι σε κανονικές συναυλίες.

Μέσω διαδικασιών «αποστείρωσης των χώρων, πολιτικών φιλικών προς το χρήστη για την αγορά εισιτηρίου και των πιο πρόσφατων επιλογών για τεστ θέτουμε τα στάνταρ που θα δώσουν στο κοινό, στους εργαζόμενους και στους καλλιτέχνες ηρεμία και ασφάλεια, πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της κάθε συναυλίας», τόνισε.

Βέβαια, παραδέχθηκε ότι ο δρόμος δεν θα είναι ευθύς για την πλήρη επιστροφή της ζωντανής μουσικής και υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει ευελιξία και θα προχωρήσει σε καινοτόμες λύσεις μέχρις ότου διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια στις συναυλίες της.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία υπέστη καθίζηση τζίρου 91,5% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 καθώς ο καθαρός της τζίρος στο διάστημα αυτό ήταν μόνο 184 εκατ. δολάρια έναντι 3,77 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο το 2019.