Μετέτρεψαν τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μπάντα που ψυχαγωγεί τους καλεσμένους σε δεξιώσεις

Μετέτρεψαν τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μπάντα που ψυχαγωγεί τους καλεσμένους σε δεξιώσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πόσο κοστίζει να την πάρουμε να παίξει και στο σπίτι μας αν θέλουμε; Είναι ακριβή;

13 Νοεμβρίου 2020

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου λοιπόν, το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, έπαιξε το ρόλο της ορχήστρας σε επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Οπως παίζουν κάποιες λαϊκές ορχήστρες σε ταβέρνες. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό αποτελεί συνηθισμένη πρακτική...  

Το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ τους διασκέδασε κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προς τιμήν του Αιγύπτιου ομολόγου της Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρουσίασε, όπως σπεύδει να καμαρώσει η ΕΡΤ, γνωστές μελωδίες τραγουδιών, όπως «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Έλα πάρε μου τη λύπη», αποσπάσματα από το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και «Αγάπη μου», «Μαργαρίτα η Μαργαρώ», «Βάρκα στον γιαλό», «Η Μυρτιά» του Μίκη Θεοδωράκη.

Βλέπετε τη φωτογραφία. Του κουαρτέτου. Τις φωτογραφίες των άλλων που τρώνε και πίνουν την ώρα που παίζουν αυτοί οι τέσσερις εξαίρετοι μουσικοί δεν μας τις έστειλαν.

Στην αρχή μάλιστα το κουαρτέτο εγχόρδων της ΕΣΟ άνοιξε το πρόγραμμά του με τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών. Δεν ξέρουμε αν στο τέλος έπαιξε και κανένα πιο εύθυμο τραγούδι, όταν θα άναψε το κέφι, να ρίξουν και έναν χορό οι άνθρωποι.