Πώς βλέπουν οι εφημερίδες την απαγόρευση των συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο

Πώς βλέπουν οι εφημερίδες την απαγόρευση των συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάποιες τάσσονται υπέρ και κάποιες κατά...

16 Νοεμβρίου 2020

«TA NEA» εννοείται πως είναι υπέρ: «Μια σωστή απόφαση, ένας λάθος χειρισμός» λένε. Ιδού: «Όπως δεν πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, έτσι δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν και οι πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ίσως η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει διαχειριστεί νωρίτερα και με διαφορετικό τρόπο το πρόβλημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεννόηση και οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει πάντα να προτιμώνται από τον αυταρχισμό και τις απαγορεύσεις. Αυτό δεν νομιμοποιεί όμως την αντιπολίτευση να συγκρίνει την κυβέρνηση με τη χούντα».


Η «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» φυσικά και είναι κατά κάνοντας λόγο για συμπαιγνία Μητσοτάκη- Χρυσοχοΐδη: «Απέναντι σε αυτή την πανδημία αυταρχισμού, η αντιπολίτευση δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφραστεί η απόλυτη αντίθεση στην αντισυνταγματική εκτροπή χωρίς να καταφύγουμε σε ανεξέλεγκτες μαζικές εκδηλώσεις. Αρκεί να μην επικρατήσουν οι μικροκομματικοί ανταγωνισμοί. Αν συντονιστεί το σύνολο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη γραμμή υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματος, τότε ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ζήσει το δικό του Πολυτεχνείο».

Και η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» είναι κατά, αλλά από άλλη σκοπιά φυσικά, μια και λέει πως τρομοκρατούν τους πολίτες με βολική δικαιολογία τους μπαχαλάκηδες: «Η απαγόρευση των συναθροίσεων, με αφορμή την πορεία για το Πολυτεχνείο, που αποφάσισε η κυβέρνηση, φανερώνει και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και νοοτροπία της, αλλά και τη θεαματική αποτυχία της να κάνει ακόμα και τα απλούστερα των πραγμάτων. Επειδή οι Αρχές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τα βάλουν με μια χούφτα αριστεριστές και αναρχικούς και να εφαρμόσουν τον νόμο, στερούν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι από το σύνολο των Ελλήνων! Η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό...».

Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» τέλος, εννοείται πως είναι υπέρ της απαγόρευσης χωρίς δεύτερη κουβέντα: «Ο κορονοϊός δεν είναι πρόσχημα, όπως με επικίνδυνη αφέλεια υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας. Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με τη δημόσια υγεία. Η απόφαση της Αστυνομίας δεν ελήφθη με βάση πολιτικούς όρους -κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως αντιδημοκρατικό- αλλά αποκλειστικά υγειονομικούς. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, έχουν απαγορευθεί οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, έχουν κλείσει καταστήματα, ενώ δεν έγιναν οι παρελάσεις ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου».

Η «KONTRA NEWS» είναι κατά θεωρώντας πως η απόφαση είναι χουντικής εμπνεύσεως: «Οργή για το αποφασίζομεν και διατάσσομεν»