«Η Αυγή θέλει περισσότερους νεκρούς»*

«Η Αυγή θέλει περισσότερους νεκρούς»*
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πιέσεις στην ΕΣΗΕΑ να βγάλει ανακοίνωση εναντίον της «Αυγής» για ένα λανθασμένο tweet την ώρα που η Ενωση τηρεί σιγή ιχθύος για την «επίθεση» στον δημοσιογράφο Πέτρο Κατσάκο.

23 Νοεμβρίου 2020

Η υπόθεση είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο Πέτρος Κατσάκος έγραψε στην «Αυγή» ένα άρθρο υπό τον τίτλο «εθελοντισμός, ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού» και η Νέα Δημοκρατία, αφού πρώτα διαστρέβλωσε πλήρως το περιεχόμενό του, έβγαλε μετά ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου και της εφημερίδας.

Αλλά ακόμα και αν δεν το διαστρέβλωνε, πού ακούστηκε ένα ολόκληρο κόμμα να αντιδρά στην άποψη ενός δημοσιογράφου, σε ένα ενυπόγραφο άρθρο; Πρωτοφανή πράγματα.

Στοχοποίηση, 100%. Σε αυτή την άγρια εποχή των social media το κυβερνών κόμμα βάζει στο στόχαστρο των φανατισμένων έναν δημοσιογράφο.

Πού είναι, αλήθεια, η ΕΣΗΕΑ να πει κάτι;

Αφήστε δε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι κάποιοι πιέζουν μεν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να βγάλει ανακοίνωση για την «Αυγή», αλλά όχι για τον Πέτρο Κατσάκο. Αλλά για εκείνο το ατυχές tweet που η εφημερίδα απέσυρε ζητώντας συγγνώμη. Ενα tweet κακογραμμένο που θα ανέβασε προφανώς κάποιος από τη ροή του site με λάθος διατύπωση.

update: Εστειλαν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, παλιά δημοσιογράφοι και οι τρεις, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη και ο Γιάννης Λοβέρδος ζητώντας την καταδίκη της εφημερίδας! Ελπίζουμε να μην κάνει τέτοια ανοησία το ΔΣ του σωματείου. 

* Ο τίτλος «Η Αυγή θέλει περισσότερους νεκρούς» προέρχεται από τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. Κάπως έτσι το είπε και είναι περίεργο ένας δημοσιογράφος να θεωρεί ότι μία εφημερίδα επιθυμεί να πεθαίνει κόσμος γύρω μας.