Ο Γιώργος Παπαχρήστος μπαίνει ασπίδα

Ο Γιώργος Παπαχρήστος μπαίνει ασπίδα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η «Αυγή» σήμερα κάνει πρώτο θέμα την ποδηλατάδα του κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, αλλά ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «ΝΕΑ» θεωρεί πως αυτό είναι «Αντιπολίτευση για τα μπάζα».

02 Δεκεμβρίου 2020

Γράφει, λοιπόν, ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ:

Το καινούργιο όπλο της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ο κρυμμένος άσος που φύλαγε καλά καταχωνιασμένο στο μανίκι του ο πρόεδρος Αλέξης και μετά τον παραχώρησε - ευγενική προσφορά, φυσικά - στα φιλοσυριζαίικα μέσα ενημέρωσης (λέμε, τώρα, ενημέρωσης…), ήταν βιντεάκι με Μαρέβα εποχούμενη επί μηχανής... μοτοκρός! Αναμενόμενο. Αμα έχεις σύζυγο τον ανάλγητο, δημόσιο κίνδυνο Μητσοτάκη που κάνει mountain bike χωρίς μάσκα (ποδήλατο ΜΕ μάσκα, λίγο πρωτότυπο ακούγεται, αλλά τέλος πάντων…), γιατί εσύ να είσαι καλύτερη; Και μηχανή θα καβαλήσεις, και μοτοκρός θα κάνεις (ή θα αποπειραθείς τέλος πάντων), και γενικώς θα τον συναγωνιστείς στην αναλγησία, την παρακμιακή συμπεριφορά και την κοινωνική πρόκληση. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού, ως γνωστόν, εν Ελλάδι έχει δύο επιλογές: μια να κάθεται σπίτι και να πλέκει πουλόβερ ή να πλάθει κουλουράκια με τα δυο χεράκια, και μια δεύτερη να υποδύεται την καθηγήτρια πανεπιστημίου, εκμεταλλευόμενη επιτυχώς τις δαιδαλώδεις διαδικασίες «μετεξέλιξης» ενός ΤΕΙ σε πανεπιστημιακή σχολή για να χωρέσει και η ίδια και να λάβει την πολυπόθητη ιδιότητα. Αλλιώς θα δημιουργεί το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Οπως, για παράδειγμα, είναι δυνατόν η σύζυγος του Πρωθυπουργού να κάνει μοτοκρός με τη μηχανή... πολυεκατομμυριούχου κατοίκου Μενιδίου; Φορώντας δε και το μπουφάν του, το οποίο, κατ ασφαλείς πληροφορίες, ήταν τίγκα στα... Cohiba; Είναι επίσης δυνατόν να συναγελάζονται και αυτός και αυτή με... Mενιδιάτες, απογόνους εν δυνάμει των Αχαρνέων του Αριστοφάνη, άρα καμία σοβαρότης; Την ώρα που πεθαίνει κόσμος από την πανδημία; Εν ολίγοις, χάθηκε πάλι η μπάλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένουν στηναντιπολίτευση για τα μπάζα, την αντιπολίτευση για γέλια και για κλάματα».

Η ΑΥΓΗ για το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνει:

«Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η κίνηση του πρωθυπουργού να φωτογραφηθεί στην Πάρνηθα χωρίς μάσκα με άλλα πέντε άτομα. Ο κήρυκας της ατομικής ευθύνης έσπασε το lockdown και παραβίασε όλα τα μέτρα προστασίας την ώρα που η χώρα ζει τον μήνα της μεγάλης τραγωδίας».