ΟΙ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ TROKTIKO

ΟΙ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ TROKTIKO
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επανέρχομαι στο χθεσινό ζήτημα σχετικά με το «ΘΕΜΑ 98,9» και την αντίδραση του Θέμου Αναστασιάδη για τις μετρήσεις ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών.

11 Φεβρουαρίου 2010Επανέρχομαι στη χθεσινή μας κουβέντα σχετικά με το «ΘΕΜΑ 98,9» και την αντίδραση του Θέμου Αναστασιάδη για τις μετρήσεις ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών  - διαβάστε το εδώ. Και συνδέω το «ΘΕΜΑ 98,9» με το blog troktiko διότι όσα άκουσα on air από τον Θέμο, τα είδα στη συνέχεια και γραμμένα στο internet. Δεν ξέρω, μπορεί και να πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία - μπορεί και όχι, δεν έχει σημασία άλλωστε, η ουσία του ζητήματος των ακροαματικοτήτων είναι που μας ενδιαφέρει.

Θέλω λοιπόν να σημειώσω τα εξής και, εννοείται, χωρίς να συντάσσομαι στο πλευρό της BARI-Focus. Γιατί άλλωστε; Ούτε τους γνωρίζω, ούτε και με ενδιαφέρει να τους μάθω (σε προσωπικό επίπεδο εννοώ, όχι από επαγγελματικής απόψεως). Ωστόσο διαβάζω κάποια πράγματα στο troktiko (εναντίον της Focus) και τα θεωρώ, μάλλον, άδικα. Και, επαναλαμβάνω, χωρίς να είμαι σε θέση να ξέρω κατά πόσο οι μετρήσεις της εταιρίας είναι αξιόπιστες, δίκαιες, πραγματικές, ειλικρινείς, δημοκρατικές κ.ο.κ. Κανένας, ποτέ, όμως, δεν έφερε αποδείξεις για το αντίθετο. Οπότε εγώ εκ προοιμίου τις θεωρώ αξιόπιστες. Και τις πιστεύω.


Γράφει λοιπόν το blog:  «Μα ποιος από όσους ακούνε ραδιόφωνο το κάνουν στο σπίτι; Ή τηλεόραση βλέπουν ή ασχολούνται με κάτι άλλο όμως σίγουρα ραδιόφωνο δεν κάθεται να βάλει ο άλλος και ζούμε στην εποχή του 1960».  Δεν αξίζει καν σχολιασμού μία τόσο φαιδρή άποψη... Ξέρετε ε, υπάρχει πολύ κόσμος που ακούει ραδιόφωνο στο σπίτι του. Αν εσείς έχετε συνηθίσει να βλέπετε διαρκώς τηλεόραση, τι να σας πω, περαστικά σας... Και συνεχίζει λίγο παρακάτω το blog: «Και όμως οι μετρήσεις γίνονται με σταθερά τηλέφωνα με αποτέλεσμα να είναι... πλασματικές και να ρίχνουν τα ραδιόφωνα που είναι νεότερα και έχουν δυναμική ή απευθύνονται σε νέους και μέσης ηλικίας ανθρώπους!»

Πραγματοποιούνται σε σταθερά τηλέφωνα όντως, σου τηλεφωνούν στο σπίτι σου ή στο γραφείο σου. Αλήθεια είναι αυτό. Ωστόσο, δεν ρωτούν τι ακούς εκείνη ακριβώς την ώρα, εκεί που σε βρίσκουν δηλαδή. Ρωτούν τι ακούς όλη τη μέρα, όπου κι αν είχες βρεθεί. Είτε ήσουν στο αυτοκίνητο και είχες βάλει το ραδιοφωνικό σταθμό της αρεσκείας σου, είτε πέρασες από ένα μαγαζί αγοράζοντας ρούχα και άκουσες ταυτόχρονα το ραδιόφωνο που άρεσε στις πωλήτριες. Αυτές τις απαντήσεις σημειώνουν οι υπάλληλοι της Focus. Αν βέβαια μπορείς να θυμηθείς τι ραδιοφωνικούς σταθμούς έχεις ακούσει όλο το 24ωρο. Πράγμα αδύνατον, σύμφωνοι, αλλά αυτό αποτελεί ένα άλλου είδους κεφάλαιο στη συζήτησή μας. Και συνεχίζει το troktiko με ένα ακόμα αυθαίρετο συμπέρασμα:
«Με την μέτρηση που έκανε η FOCUS έβγαλε μόνη τα μάτια της αφού το "ΘΕΜΑ 98,9" θα ήταν πολύ πιο πάνω με δεδομένο ότι είναι μπροστά από όλους τους σταθμούς σε αυτοκίνητο, διαδίκτυο, γραφείο εκτός από το σπίτι.

 Ποιος το λέει αυτό; Από που προκύπτει; Και πως αποδεικνύεται αλήθεια; Ειλικρινά, πολύ θα ήθελα να το μάθαινα γιατί αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αποτελεί μέγα θέμα και αξίζει να το συζητήσουμε...