Γενέθλια κεριά μιας grunge απουσίας

Γενέθλια κεριά μιας grunge απουσίας
Ακολουθήστε μας στο Google news

20 Φεβρουαρίου 1967 γεννήθηκε ο Kurt Donald Cobain, Αμερικανός μουσικός, δημιουργός του grunge συγκροτήματος «Nirvana».

22 Φεβρουαρίου 201020 Φεβρουαρίου 1967 γεννήθηκε ο Kurt Donald Cobain, Αμερικανός μουσικός, δημιουργός του grunge συγκροτήματος «Nirvana».

Όπως έχει γράψει ο Μάκης Μηλάτος, οι παραδόπιστοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι το ροκ είχε πεθάνει και η αυτοκαταστροφική του φύση δεν θα γεννούσε άλλον καταραμένο ήρωα. Όμως, ένα προβληματικό αγόρι από το πουθενά, ή πιο συγκεκριμένα από το κωλοχώρι Αμπερντιν της Ουάσιγκτον, έγινε ο νέος ροκ ήρωας, ένας απελπισμένος που με τον θάνατό του «ενέπνευσε» τους πιτσιρικάδες για να τον ακολουθήσουν στο σκυλάδικο του παραδείσου, όπου παίζει κάθε βράδυ.

Πέρασε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στο τροχόσπιτο του πατέρα του και το σπίτι της μάνας του, υπέφερε από έντονα προβλήματα στο στομάχι, παντρεύτηκε ένα κορίτσι (Courtney Love ή «The best fuck in the world», έλεγε ο ίδιος) που τον παίδεψε πολύ, και ανακάλυψε τη γοητεία των ναρκωτικών που ποτέ δεν κρατάει πολύ.
Ο τίτλος εργασίας για το άλμπουμ «In Utero» ήταν: «I hate myself and I want to die». Λίγο έλειψε τον Μάρτιο του 1994 στη Ρώμη, αλλά έφτασε μέχρι το κώμα. Λίγο αργότερα κόλλησε ένα Remington στον κρόταφό του. Λίγο πριν είχε γράψει ένα σημείωμα: «It's not fun for me anymore. I can't live this life».

Διαβάστε περισσότερα
en.wikipedia.org/wiki/Kurt_Cobain