LONDON ON AIR

LONDON ON AIR
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άρτι αφιχθείς από τετραήμερο ταξίδι σε Παρίσι και Λονδίνο και –βέβαια- σε κατάσταση ευτυχίας, ωστόσο, ένιωσα απέραντη θλίψη και βαθιά απογοήτευση στο αεροπλάνο ακούγοντας να μιλάει κάποιος, από το πίσω κάθισμα, για τη Ζέτα Μακρυπούλια. Μήπως, σκέφτηκα, θα ήταν καλύτερο να άλλαζα προορισμό;

01 Μαρτίου 2010Άρτι αφιχθείς από τετραήμερο ταξίδι σε Παρίσι και Λονδίνο και –βέβαια- σε κατάσταση ευτυχίας, ωστόσο, ένιωσα απέραντη θλίψη και βαθιά απογοήτευση στο αεροπλάνο ακούγοντας να μιλάει κάποιος, από το πίσω κάθισμα, για τη Ζέτα Μακρυπούλια. Μήπως, σκέφτηκα, θα ήταν καλύτερο να άλλαζα προορισμό; Δύσκολο να αποφύγω όμως να προσγειωθώ στο βλαχο-επαρχιωτισμό μας.

Εν τω μεταξύ, μακριά από τα Ευρώπας και επιστρέφοντας στα καθ΄ημάς και στο «ΘΕΜΑ 98,9», είδα πως έχουμε ραδιοφωνικές εξελίξεις. Η επιστροφή του Βαγγέλη Περρή στον «Sfera 102,2» δείχνει πολλά περισσότερα πράγματα απ΄ όσα φαίνονται εκ πρώτης όψης αλλά γι’  αυτά θα έχουμε… απέραντο χρόνο να ασχοληθούμε. Άλλωστε, ο μικρόκοσμός μας δεν μας επιτρέπει να κοιτάξουμε και λίγο πάρα πέρα, να δούμε κάποια άλλα, πιο σημαντικά, πράγματα.

Στην Αγγλία πάντως οι Times του Σαββάτου είχαν πρωτοσέλιδο θέμα την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στον εναλλακτικό ραδιοφωνικό σταθμό του BBC 6 – μπορείτε να τον ακούσετε και μέσα από το global section του live ραδιοφώνου που έχουμε στο e-tetRadio. Οι πάντες ξεσηκώθηκαν στη Μ. Βρετανία – οι πάντες τρόπος του λέγειν, έτσι, αλλά αρκετός κόσμος αν κρίνω και από τα γράμματα των αναγνωστών της εφημερίδας- βλέποντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ανεξάρτητη μουσική σκηνή. Μέχρι και ο Ντέιβιντ Μπάουϊ έκανε δηλώσεις για το θέμα. Ελπίζω να μην είναι ειλλημμένη απόφαση αλλά να είναι όλα ακόμα υπό αίρεση.

Θα παρακολουθήσουμε να δούμε πως ακριβώς θα εξελιχθεί το θέμα όμως, αναρωτιέμαι, αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα ποια θα ήταν ακριβώς η αντίδρασή μας; Αν η ΕΡΤ αποφάσιζε να κλείσει το πολύ καλό ραδιόφωνό του «Kosmos 93,6» πόσοι θα ήταν εκείνοι που θα σήκωναν παντιέρα αντίστασης;