BEATLES DOCUMENTARY

BEATLES DOCUMENTARY
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κρατώντας στα χέρια μου την νέα συσκευασία της κασετίνας των Beatles με τα 13 studio άλμπουμ που ηχογράφησαν έως ότου διαλυθούν αλλά και με τη διπλή συλλογή που τιτλοφορείται Past Masters και ένα dvd με documetary από όλους τους δίσκους τους, νιώθω να ανακαλύπτω τη μουσική ξανά. Θα αποφύγω τα τετριμμένα για τους Beatles αλλά ξέρετε καμιά φορά δεν είναι κακό να θυμηθούμε και τους υπερκλασικούς.

03 Μαρτίου 2010Κρατώντας στα χέρια μου την νέα συσκευασία της κασετίνας των Beatles με τα 13 studio άλμπουμ που ηχογράφησαν έως ότου διαλυθούν αλλά και με τη διπλή συλλογή που τιτλοφορείται Past Masters και ένα dvd με documetary από όλους τους δίσκους τους, νιώθω να ανακαλύπτω τη μουσική ξανά. Θα αποφύγω τα τετριμμένα για τους Beatles αλλά ξέρετε καμιά φορά δεν είναι κακό να θυμηθούμε και τους υπερκλασικούς.

Το Abbey Road το θεωρώ μακράν το καλύτερο άλμπουμ τους και ειδικά τη Β' πλευρά του βινυλίου (τι θυμήθηκα τώρα!) δεν κατάφερα ποτέ να την ξεπεράσω. Μπορεί τα Please Please me και Help να ακούγονται αθώα αλλά δεν τολμά να τα αγγίξει ο χρόνος. Μπορεί να έχουν βγει εξαιρετικά ψυχεδελικά άλμπουμ αλλά την αξία του Sgt Peppers and the Lonely heart club band, με τίποτα...Μιλώντας για αυτό το άλμπουμ διαβάστε το πλούσιο ένθετο ,με την ιστορία του εξωφύλλου αλλά και μαθαίνοντας ποιοι εικονίζονται σε αυτό. Επ΄ευκαιρία να σημειώσω ότι όλα τα cd  έχουν πολύφυλλα ένθετα με ιστορίες από τις ηχογραφήσεις και, φυσικά, άψογη ποιότητα κατασκευής. Μην λυπηθείτε τα χρήματα σας αγοράζοντας την κασετίνα. Αντίθετα με την αγορά του, θα πιάσουν τόπο.

Το διάρκειας 51 λεπτών dvd περιέχει κινηματογραφημένα στιγμιότυπα της εποχής αλλά και συνεντεύξεις του με πολύ πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Υπάρχει επιλογή για να διαβάσετε τους υπότιτλους στα αγγλικά Ακόμα το  διπλό Past Present που προανέφερα στην αρχή δεν είναι ακριβώς ένα Best of, αφού περιέχει εκτελέσεις τραγουδιών δεν είχαν συμπεριληφθεί στους δίσκους τους . Πραγματικά έχουν συλλεκτικό ενδιαφέρον οι γερμανικές εκτελέσεις των I wanna hold your hand (Komm Gib mirdeine hand) και Sie leibt dich (loves you) όπου φυσικά ο McCartney τραγουδά στα γερμανικά. Σ¨αυτά τα δύο τραγούδια τελειώνουν (ευτυχώς) οι ξένες γλώσσες των Beatles και τα υπόλοιπα κομμάτια που απαρτίζουν την προσεγμένη συλλογή είναι b sides ή και ακυκλοφόρητες εκτελέσεις κομματιών τους. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… BEST BUY

Ακούστε την εκπομπή του Αλέξανδρου Ριχάρδου, So you wanna be a Rock’n’Roll star κάθε μέρα 18:00 – 20:00 από το  web radio Rock Machine