U2:ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΕ ΕΝΑ ΡΟΚ ΔΕΝΤΡΟ

U2:ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΕ ΕΝΑ ΡΟΚ ΔΕΝΤΡΟ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι U2, στις 9 Μαρτίου του 1987, κυκλοφορούν το 5ο studio album τους, «The Joshua Tree» 

09 Μαρτίου 2010Τότε που άνθισε ένα ροκ δέντρο

Οι U2, στις 9 Μαρτίου του 1987, κυκλοφορούν το 5ο studio album τους, «The Joshua Tree», αφού συνεργάστηκαν – για άλλη μια φορά - με τους Brian Eno και Daniel Lanois.

Tα τραγούδια, τους χαρίζουν μεγάλη επιτυχία στους μικρούς δίσκους και στα charts όλων σχεδόν των χωρών του κόσμου, γεγονός που θα αλλάξει εντελώς την πορεία τους.

Need to know

@ Περίπου 20 κομμάτια είχαν γράψει για το συγκεκριμένο άλμπουμ οι U2 και εκτός του ότι για λίγο επικράτησε η σκέψη ενός διπλού δίσκου, αρκετές ήταν και οι διαφωνίες για το μουσικό στυλ που θα επικρατούσε.

@ Το «Bullet The Blue Sky» αναφέρεται στην πολιτική των ΗΠΑ να στηρίζουν δικτατορίες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου ανατρέποντας κομμουνιστικά καθεστώτα και επικεντρώνεται στην περίπτωση του Ελ Σαλβαδόρ και τον βομβαρδισμό του από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

@ Το 2003, το περιοδικό Rolling Stone το κατατάσσει στην 26η θέση στα 500 καλύτερα albums όλων των εποχών. Το «Joshua Tree» κέρδισε στα Grammy Awards το 1988 το βραβείο «Album of the Year».

@ Από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε – στη Βρετανία – 250.000 αντίτυπα και έγινε χρυσό μέσα σε 28 μόλις ώρες, αποσπώντας το ρεκόρ του δίσκου με τις ταχύτερες πωλήσεις. Στις ΗΠΑ, έμεινε στην κορυφή του Billboard επί 9 εβδομάδες. Ο δίσκος πήγε στο Νο.1 των charts σε 22 χώρες.

@ Η περιοδεία που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε πάνω από εκατό σταθμούς και παγίωσε τη φήμη τους κάνοντας το περιοδικό Time να γράψει για «το πιο καυτό εισιτήριο του rock».

@ Στα σχόλια, προσθέστε τις δικές σας λεπτομέρειες ουσίας που πρέπει να θυμόμαστε.

Track listing

1."Where the Streets Have No Name"
2."I Still Haven't Found What I'm Looking For"
3."With or Without You"
4."Bullet the Blue Sky"
5."Running to Stand Still"
6."Red Hill Mining Town"
7."In God's Country"
8."Trip Through Your Wires"
9."One Tree Hill"
10."Exit"
11."Mothers of the Disappeared"

Περισσότερα εδώ

en.wikipedia.org/wiki/The_Joshua_Tree