ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΥΧΝΑΡΙ

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΥΧΝΑΡΙ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από μια σειρά σημαντικών καλεσμένων που μοιράστηκαν ραδιοφωνικές στιγμές με τους ακροατές του ραδιοφώνου Λυχνάρι, ήρθε η στιγμή, σε μια δύσκολη πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά εποχή να ακολουθήσουμε τη διαδρομή των Υπόγειων Ρευμάτων, έτσι όπως εκείνα τη βίωσαν στο πλάι του Θάνου Μικρούτσικου, με τραγούδια του από τη δεκαετία του ΄70, που μοιάζουν περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

10 Μαρτίου 2010Μετά από μια σειρά σημαντικών καλεσμένων που μοιράστηκαν ραδιοφωνικές στιγμές με τους ακροατές του ραδιοφώνου Λυχνάρι, ήρθε η στιγμή, σε μια δύσκολη πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά εποχή να ακολουθήσουμε τη διαδρομή των Υπόγειων Ρευμάτων, έτσι όπως εκείνα τη βίωσαν στο πλάι του Θάνου Μικρούτσικου, με τραγούδια του από τη δεκαετία του ΄70, που μοιάζουν περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

Τη χρονιά που μας πέρασε τα Υπόγεια Ρεύματα διασκεύασαν μελοποιήσεις ποιημάτων από Χικμέτ, Μπίρμαν, Μαγιακόφσκι, Μπρεχτ, Μάνο Ελευθερίου, Αλκαίο τα παλιά, από το Εμπάργκο, τα Πολιτικά, Καντάτα Στη Μακρόνησο, Σπουδή Στον Μπρεχτ κ.α., έργα που αποτέλεσαν και αποτελούν σημείο αναφοράς στο έργου του Θ. Μικρούτσικου. Έτσι γεννήθηκε το άλμπουμ «Τους έχω βαρεθεί» με αποτέλεσμα μια νέα εποχή να γεννηθεί για τα Υπόγεια Ρεύματα αλλά και για τα τραγούδια αυτά του Μικρούτσικου.
Γι αυτή τη συνεργασία τους, για τα πολιτικά τραγούδια του σήμερα και του χθες, για τα Υπόγεια Ρεύματα του σήμερα και του χθες, για την πολιτική και την κοινωνία, και βέβαια για μουσική,  θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε, τον Κώστα Παρίση –κιθαρίστα, και όχι μόνο, των Υπόγειων Ρευμάτων- να μιλάει σε συνέντευξη που έδωσε στην Ξένια Ζαχαριάδου και που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο της εκπομπής «6 με 8 στον αέρα».
Το αφιέρωμα βέβαια σε μία από τις πιο ανήσυχες, δημιουργικές και σημαντικές μπάντες της ελληνικής μουσικής σκηνής θα έχει ξεκινήσει από το αμέσως προηγούμενο Σαββατοκύριακο (13 και 14 Μαρτίου), όπου κατά τη διάρκεια του προγράμματος του σταθμού, ο Κώστας Παρίσης θα σχολιάζει τραγούδια και θα ανασύρει στιγμές από το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος έως το τελευταίο.
Ραντεβού λοιπόν στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι για μια υπέργεια μουσική διαδρομή με τα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.