ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΝΕΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άλλη μια απεργία πέρασε και έχω την αίσθηση ότι οι πιο δυναμικοί από όλους είναι οι ηχολήπτες της ΕΤΕΡ. Στην απεργία φώναξαν βροντερό «παρών» χωρίς περιστροφές, όπως έκαναν για παράδειγμα άλλες ενώσεις (γκούχου γκουχ), ενώ ήδη διεξήχθη η δεύτερη συνάντησή τους με την εργοδοτική πλευρά για τη διαπραγμάτευση προς νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

14 Μαρτίου 2010@ Άλλη μια απεργία πέρασε και έχω την αίσθηση ότι οι πιο δυναμικοί από όλους είναι οι ηχολήπτες της ΕΤΕΡ. Στην απεργία φώναξαν βροντερό «παρών» χωρίς περιστροφές, όπως έκαναν για παράδειγμα άλλες ενώσεις (γκούχου γκουχ), ενώ ήδη διεξήχθη η δεύτερη συνάντησή τους με την εργοδοτική πλευρά για τη διαπραγμάτευση προς νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι πλέον γεγονός ότι, μετά από ενάμιση μήνα, δεν έλαβαν από την εργοδοτική πλευρά συγκεκριμένη απάντηση ούτε σε ένα από τα θέματα-αιτήματα που έθεσαν στο κείμενο-πρότασή τους για τη ΣΣΕ του 2010.
Έτσι, το Δ.Σ. της Ένωσης Ηχοληπτών αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών, για τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 στις 17.00, στο 2ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ, οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48), με μοναδικό θέμα την ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ και την επικαιροποίηση της εντολής για τις κινήσεις τους. Για όλα τα νεότερα, μείνετε συντονισμένοι εδώ στο e-tetRadio.

@ Αυτό το θέμα με τα μπλοκ παροχής υπηρεσιών («όποιος συνεργάζεται επί 3 συνεχόμενους μήνες με κάποια επιχείρηση θα μπαίνει στο μισθολόγιο») καλύτερα να το ξεχάσουμε για τους – τουλάχιστον - επόμενους 6 μήνες. Ως τότε, το σίγουρο είναι ότι θα κινδυνεύσουν πολλές θέσεις εργασίας. Έχω άδικο;

@ Την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν φήμες ότι η Ζέτα Μακρυπούλια επιστρέφει στις ραδιοφωνικές εκπομπές. Η αλήθεια είναι ότι θα περάσει από τα ραδιοφωνικά στούντιο, αλλά για τις ανάγκες της σειράς του «Πολέμου των άστρων», στον οποίο θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη. Στη σειρά η Ζέτα θα υποδυθεί μια ραδιοφωνική παραγωγό, η οποία δίνει συμβουλές σε ακροάτριες. Τι τα θες, η Τέχνη αντιγράφει τη ζωή. Ή το ανάποδο...

@ Η Μυρτώ Κάζη και ο Γιώργος Σατσίδης, κάθε μέρα, 8-11 το πρωί, δίνουν δωρεάν προσκλήσεις για αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις. Συντονιστείτε.

@ Το LOVE RADIO 97,5 και ο Orange 93,2 σας πάνε στην Κύπρο για το Πάσχα, με τα έξοδα πληρωμένα.

@ Τι κοινό έχουν οι Φάνης Μουρατίδης (ηθοποιός) Λάμπρος Λιάβας (expert στην παραδοσιακή μουσική) και ο Γεώργιος Μεταλληνός (καθηγητής Πανεπιστημίου); Κάνουν εκπομπές στην Εκκλησία της Ελλάδος που κλείνει τα 20 χρόνια στον αέρα. Εκπομπές κάνουν και η Ελένη Βιτάλη με Μάρω Βαμβουνάκη, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Ο πολιτισμός ως τρόπος ζωής».

@ Επίσης, τι κοινό έχουν οι Γιώργος Μουχταρίδης (Kosmos), Μαργαρίτα Μυτιληναίου (Δεύτερο) Δημήτρης Παπαδημητρίου (Τρίτο) Τζόνυ Καλημέρης, Λεωνίδας Παπαλεωνίδας; Ενεκρίθησαν και πάλι για τις θέσεις που κατέχουν, στη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ. Α, ναι. Μειοψήφησαν, στα παραπάνω, δύο πρόσωπα.

@ Το Ε.Σ.Ρ. (στην 7η συνεδρίασή του, στις 9/03/2010), τις έριξε τις «καμπανούλες» του. Επέβαλε οικονομική κύρωση ύψους 5.000€ στον Ρ/Σ ΙΟΝΙΟΝ FM (Ν. Αχαΐας) για εκπομπή από 3 κέντρα εκπομπής και 3 συχνότητες. Καμπάνα και στον MAX RADIO (Ν. Ιωαννίνων), όπερ οικονομική κύρωση ύψους 3.000€. Ο σταθμός είναι μουσικός και μετέδιδε συνεχώς ειδήσεις. Θυμίζω ότι οι μουσικοί σταθμοί μπορούν να μεταδίδουν μόνο μονόλεπτα δελτία ειδήσεων. Do you copy?

@ Στη συνεδρίαση της Τρίτης 16 Μαρτίου, το ΕΣΡ θα κάνει ακρόαση του «ΑΝΤ1 97,2 FM» Nομού Αττικής, για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων που αφορούν σε συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ».

@ Άσχημα τα μαντάτα για τη διαφημιστική δαπάνη Φεβρουαρίου 2010, που αφορά στο ραδιόφωνο. -29,48% έγραψε το κοντέρ, αυτή τη φορά...

@ Μωρό μου, πάμε βόρεια, αντιγράφω δελτίο Τύπου. Αρχικά βγήκε στα ερτζιανά ως ο ραδιοφωνικός σταθμός Ενόπλών Δυνάμεων Δυτικής Μακεδονίας, που στις 29 Ιανουαρίου του 1950 άρχισε να εκπέμπει με το μήνυμα «Εδώ Κοζάνη, ραδιοφωνικός σταθμός Ενόπλων Δυνάμεων Δυτικής Μακεδονίας. Εκπέμπομεν καθημερινώς επί βραχέων κυμάτων και επί μήκους κύματος 37,74 μέτρων ή συχνότητος 7950 χιλιοκύκλων ανά δευτερολέπτον».
Εξήντα χρόνια πέρασαν από τότε, όμως η φωνή αυτή ποτέ δεν έπαψε, καθώς η ΕΡΑ Κοζάνης, όπως ονομάζεται σήμερα, συνεχίζει να κρατά συντροφιά στους φίλους του ραδιοφώνου στην Δυτική Μακεδονία. Ο σταθμός από τα πρώτα 17 χρόνια λειτουργούσε στα βραχέα κύματα στα 37,74 μέτρα ή στους 7950 χιλιόκυκλους, ενώ τον Ιούνιο του 1967 άρχισε την εκπομπή του στα μεσαία κύματα. Το φθινόπωρο του 1982 καταργήθηκε η ΥΕΝΕΔ, οπότε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Κοζάνης πέρασε στην ΕΡΤ3, καθώς αποστρατιωτικοποιήθηκε, ενώ ο Ν.1730 του έδωσε το σημερινό του όνομα τον Οκτώβριο του 1987 και τέσσερα χρόνια αργότερα άρχισε να εκπέμπει στα FM και στην συχνότητα 100,2.
Σήμερα, η ΕΡΑ Κοζάνης είναι ένας από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, ενώ κανείς κάτοικος της περιοχής δεν θα ξεχάσει την πολύτιμη συνεισφορά τους στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Κοζάνης που έζησαν τον μεγάλο σεισμό του 1995.

@ Σε κοινή συνάντηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών, της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα κέντρα εκπομπής, συχνότητες, αδειοδοτήσεις κεραιοσυστημάτων κτλ. Συμφωνήθηκε να γίνει ένας συνολικός επαναπροσδιορισμός όλων των σημείων της ισχύουσας νομοθεσίας, που λόγω επικαλύψεων ή παρερμηνειών δυσχεραίνουν το έργο όλων.

@ Το Ράδιο Θεσσαλονίκη διατηρεί την πρωτιά στις μετρήσεις της Bari Focus. Aκολουθεί ο Star FM και τρίτο είναι το Plus Radio. Τη δεκάδα κλείνει ο Άρης 92,8. Ο Sport 103 FM σημείωσε μεγάλη άνοδο στη μέση διάρκεια ακρόασης ανά ακροατή, που φτάνει τα 117,2 λεπτά.

@ Τι θα γίνει με το FM 100; Θα συνυπογραφεί το δεύτερο μέρος της χρηματοδότησης από τον δήμο Θεσσαλονίκης; Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι έγινε πρόταση - σε όσους εργάζονται Κυριακή στο ραδιόφωνο και κάνουν εκπομπή - να προσφέρουν εθελοντική εργασία; Υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση των δελτίων ειδήσεων, ειδικά των βραδινών;
Ας μείνουμε, προς το παρόν, στις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να κλείσουν τα δημοτικά μέσα»...

@ Μιλώντας για δημοτικά μέσα, ξέρετε πόσα χρωστάει ο δημοτικός σταθμός Άνω Λιοσίων; 5,5 εκατ. ευρώ! 1,5 λόγω μη καταβολής φόρου μισθωτής εργασίας και τα υπόλοιπα στα ασφαλιστικά ταμεία, ΙΚΑ, (ΜΙΚΑ, ΣΥΚΑ), ΤΣΠΕΑΘ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ.

@ Και για το τέλος, άλλο ένα σχόλιο που αφορά σε δημοτικό Μέσο, που μου ήρθε υπό τη μορφή κουίζ, στο μέιλ μου: «Σπύρο Σεραφείμ, ποια είναι η συνάδελφος εκείνη που έχει εβδομαδιαία εκπομπή στον ΑΘΗΝΑ 984, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί ως άτυπη διευθύντρια σε άλλο μαγαζί; Πώς τα προλαβαίνει;».
Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πάρα πολύ, πρόκειται για την κα Αρετή Σιδηροκαστρίτου η οποία - στον 984 - παρουσιάζει την εκπομπή «Φύλλο και φτερό» και είναι και στον FLASH 96, ως επιτελικό στέλεχος στα media του κ. Λαυρεντιάδη. Και γιατί να μην είναι σε 2 και 1.002 Μέσα, άμα θέλει και μπορεί; Ή είναι ηθικό το ζήτημα; Ποια είναι η γνώμη σας;  

Για ό,τι άλλο θέλετε, εδώ: [email protected]