ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ FREEDOM 88,9

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ FREEDOM 88,9
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολύ ωραία ιδέα αυτή του Freedom 88,9 την προηγούμενη Τρίτη όταν και παρουσίαζε για μία ολόκληρη μέρα μόνο μουσική που παιζότανε live στο στούντιο από προσκεκλημένους καλλιτέχνες.

22 Μαρτίου 2010Πολύ ωραία ιδέα αυτή του Freedom 88,9 την προηγούμενη Τρίτη όταν και παρουσίαζε για μία ολόκληρη μέρα μόνο μουσική που παιζότανε live στο στούντιο από προσκεκλημένους καλλιτέχνες. Λειτούργησε πολύ καλά η φάση, την (κατα)βρήκαν οι ακροατές και οι παραγωγοί, ένιωσε και το κοινό πως ανήκει σε μία μεγάλη ραδιοφωνική παρέα.

Αφορμή για το ολοήμερο live η συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του σταθμού. Και όπως έλεγα και το Σάββατο στην Ελευθεροτυπία, φαίνεται πως υπήρχε κενό στα FM, κενό που ήρθε και κάλυψε μια χαρά ο Freedom 88,9. Η έξυπνη ιδέα της δημιουργίας του πιστώνεται στον Νίκο Νικολακόπουλο που ανέλαβε την πολύπαθη συχνότητα των 88,9 -πρώην Angel, πρώην EVA κ.α. Όμιλος Αλαφούζου- δίνοντάς της οντότητα. Στις τελευταίες ακροαματικότητες -διαβάστε τες εδώ- πιάνει ένα πολύ καλό 3,7%.

Τι μουσική παίζει; Ξεκίνησε στην αρχή παρουσιάζοντας αποκλειστικά ελληνικό ηλεκτρικό ροκ με την ευρεία έννοια του όρου. Παίζει Παύλο Σιδηρόπουλο, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά και Τζίμη Πανούση. Παίζει και άλλα. Μουσικές δηλαδή και τραγούδια που ναι μεν δεν είναι αποκλεισμένα από τα υπόλοιπα ραδιόφωνα του είδους, αλλά χάνονται στους ωκεανούς του έντεχνου. Εσχάτως βέβαια μοιάζει σαν να έχει νερώσει λίγο το ροκ κρασί του, χωρίς όμως να αλλάζει ιδιαίτερα την κατεύθυνσή του. Και παίζει κι άλλα κομμάτια, λιγότερο ροκ, ενώ κάνει και επιλογές από το ξένο ρεπερτόριο.

Επαναλαμβάνω μόνο μία ένσταση: Χρειάζονται περισσότερες εκπομπές. Όπως βλέπουμε και στο πρόγραμμά του -εδώ- μόνο τρεις είναι συνολικά οι εκπομπές του.

07:00-10:00: Αντώνης Λεκόπουλος      
14:00-16:00: Νίκος Νικολακόπουλος  
16:00-19:00: Γιώργος Χατζηπαύλου

Απαιτείται, λοιπόν, περισσότερος κόσμος στα μικρόφωνα. Όχι μόνο γιατί είναι προτιμότερο να ακούς παραγωγούς από τραγουδάκια στη σειρά εν είδη τζουκ μποξ αλλά και γιατί το συγκεκριμένο είδος ρεπερτορίου είναι αλληλένδετο με τον λόγο.