Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναμφισβήτητα, το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας που πέρασε ήταν η απεργία της ΕΤΕΡ. Αυτή που δεν έγινε ποτέ. Αυτή που κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, για να δώσει την ευκαιρία στην Ένωση Τεχνικών να προετοιμάσουν μια νέα απεργία, με notice 4 ημερών, όπως προβλέπεται.

22 Μαρτίου 2010@ Αναμφισβήτητα, το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας που πέρασε ήταν η απεργία της ΕΤΕΡ. Αυτή που δεν έγινε ποτέ. Αυτή που κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, για να δώσει την ευκαιρία στην Ένωση Τεχνικών να προετοιμάσουν μια νέα απεργία, με notice 4 ημερών, όπως προβλέπεται. Και που η επόμενη μπορεί να μην είναι 24ωρη, αλλά 48ωρη. Για να το γράφω, κάτι ξέρω...

@ Για να ξέρετε όλοι τι έχει συμβεί, οι εργοδότες δεν υπογράφουν τώρα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους και κάνουν λόγο «για Ιούνιο και βλέπουμε». Προφανώς σκέφτονται ότι, πιθανώς, η κυβέρνηση θα φέρει τα νέα μέτρα του δημοσίου τομέα και στον ιδιωτικό. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αυτό που ισχύει είναι ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕΡ θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 22-3-2010 στις 17.00 και ότι αναστέλλεται κάθε κινητοποίηση μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας. Είναι η ανακωχή πριν από την επόμενη μάχη...

@ Το είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα ότι στα Μ.Μ.Ε. οι πιο δυναμικοί από όλους είναι οι της ΕΤΕΡ; Το είχα γράψει.

@ Πάμε στη Θεσσαλονίκη εκεί όπου η Ένωση Τεχνικών καταγγέλλει την ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 γιατί απέλυσε με αστείες δικαιολογίες – σύμφωνα με δήλωσή τους - έναν τεχνικό που συμμετείχε στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010. Είναι ολοφάνερο ότι «η απόλυση αυτή έγινε προς παραδειγματισμό των υπολοίπων και ήταν εκδικητική γιατί, πέραν τούτου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕΡΜ-Θ, (σ.σ. οι τεχνικοί της Σαλονίκης) εξοφλήθηκαν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων του σταθμού, πλην αυτών που συμμετείχαν στην απεργία».

@ «Μια μέρα μετά την απεργία. Σήμερα δεν έχει εφημερίδες, χθες δεν είχε ηλεκτρονικά Μέσα. Η Ενημέρωση δεν συμμετείχε και ορισμένοι έχουν την άποψη ότι δια της απεργίας συμπαρίστανται στους απεργούς (…) και βέβαια το μόνο Μέσο που λειτούργησε κανονικότατα ήταν το zougla.gr», έλεγε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή στον ΑΝΤΕΝΝΑ την περασμένη Παρασκευή, 12/3/2010, την επομένη της Γενικής Πανελλαδικής απεργίας.

@ Τελικά, δεν μένουν μόνο τα γραπτά, κατά τη λατινική ρήση. Αλλά και τα λόγια του αέρα...

@ Για παράδειγμα, ο Γεωργίου είπε από τον αέρα της εκπομπής του, στον REAL FM, ότι τον πήρε ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης και του είπε να επιστρέψει στη δημοσιογραφία. Αν είναι αλήθεια ότι έγινε έτσι, εγώ θυμάμαι ότι ο Γεωργίου μια ζωή έβριζε τον Βαρδιογιάννη, αν είναι ψέματα τι θα κάνει ο Βαρδινογιάννης; Θα βγάλει δελτίο Τύπου για να το διαψεύσει; Τι να πω κι εγώ... Ό,τι και να έχει συμβεί, μακάρι όντως να ξεπεράστηκε το όποιο πρόβλημα είχε ο Γεωργίου.

@ Ήρθαν και οι μηνιαίες μετρήσεις ακροαματικότητας της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Στην πρώτη θέση παραμένει ο ΣΚΑΪ 100,3 με 11,6 %. Η μεγάλη έκπληξη – για κάποιους, όχι για μένα - είναι η νέα άνοδος του HOT FM, ο οποίος από 5,5%  που είχε στην προηγούμενη μέτρηση απογειώθηκε στο 6,8%.

@ Κάτι τέτοιες ώρες διαπιστώνω ότι το πρόβλημα με το Playlist το έχουμε όσοι ασχολούμαστε με το ραδιόφωνο και όχι οι ακροατές. Ποια είναι η άποψή σας; Περιμένω τις απαντήσεις σας στα σχόλια.   

@ Είπα λίγο πριν για το ΣΚΑΪ και θυμήθηκα: Ο σταθμός του Φαλήρου μπορεί και να αγοράσει τα ραδιοφωνικά δικαιώματα των αγώνων της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2010 που θα γίνει στη Νότια Αφρική. Πόσο θα δώσει, περίπου; 100.000 ευρώ. Κι αν κλείσει το deal, ο ΣΚΑΪ θα μεταδώσει όλα τα παιχνίδια της τελικής φάσης, κάνοντας και ανάλογες εκπομπές μέσα στον Ιούνιο. Μέχρι τότε μπορεί και να έχει λύσει τα προβλήματα μετάδοσης που του δημιουργεί ένας «πειρατής», ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΜΕΛΩΔΙΚΟΣ», που παρεμβάλει στη συχνότητα του ΣΚΑΪ 100,3.

@ Αυτοί που πρέπει να κλείσουν τον «πειρατή» ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν από εκπέμπει. Να σας πω εγώ, λοιπόν. Από τη θέση «Πυροβολεία» στο όρος Αιγάλεω, στη συχνότητα 100,5. Το γράφω επειδή μας διαβάζουν (και) από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

@ Να μείνουμε στις Αρχές και ειδικά στις Ανεξάρτητες. Το ΕΣΡ ζήτησε υπόμνημα από τον ΑΝΤ1 97,2 FM Nομού Αττικής, για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων που αφορούν συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ». Επίσης, επέβαλε - ομόφωνα - οικονομική κύρωση ύψους 3.000€ στο «ΡΑΔΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ FM 93,3» Νομού Θεσπρωτίας, για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με παράνομη δικτύωση. Η υπόθεση του ραδιοφωνικού σταθμού «ENJOY FM» Νομού Αχαΐας, για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με έγκριση μεταβίβασης του σταθμού, μπαίνει στο αρχείο. Να, αυτά μου αρέσουν. Και, τέλος, ενεκρίθη η μεταβίβαση του «ΡΑΔΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ» Νομού Κερκύρας.

@ Ο Αντώνης Ανδρικάκης θα παραμένει στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Ραδιοφωνίας. Βάζω και στοίχημα, αν θέλετε...

@ Έπειτα από 17 μήνες, 70 εκπομπές και 140 ώρες ασταμάτητης παρουσίας στον αέρα του mindradio.gr, η εκπομπή της PlayOurMusic μεγάλωσε και άρχισε τις κοπάνες! Η εκπομπή της Δευτέρας 22/3 αναβάλλεται. Ανανεώνεται το ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα στις 29/3 στις 21:03 ακριβώς.

@ Το NEO ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 97,9 συμμετέχει στα κερκυραϊκά Βραβεία CRF ACT 2010, ως υποψήφιο στην κατηγορία «Καλύτερος Ραδιοφωνικός Σταθμός Ψυχαγωγίας της Χρονιάς» και οι παραγωγοί του στην κατηγορία «Ραδιοφωνικός παραγωγός (ψυχαγωγικής εκπομπής) της Χρονιάς». Περισσότερα εδώ www.crfact.gr

@ Σημειώστε το όνομα της εταιρείας GFK. Το επόμενο διάστημα θα πούμε περισσότερα για την εμπλοκή της με τις μετρήσεις ακροαματικότητας. GFK Vs Focus Bari. Καλά, για τη ακρίβεια υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν την ίδια θέση. Για την GFK κρατήστε, επίσης, ότι θα μετράει τις απαντήσεις του κοινού με ένα «ρολόι»...

@ Διευθύνων Σύμβουλος στο ΣΚΑΪ 100,3 ανέλαβε ο Χρήστος Παναγόπουλος, παρόμοια θέση που έχει και στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

@ Έρχονται αργίες – αν όχι κάποια απεργία από την ΕΤΕΡ, την ΕΣΗΕΑ, ας την αφήσουμε καλύτερα – και οι σταθμοί αρχίζουν να διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και για την 25η Μαρτίου και για το Πάσχα. Κάποιοι θα μπουν, απλώς, στη διαδικασία του non stop μέσω pc-playlist, ενώ κάποιοι άλλοι θα παρουσιάσουν ειδικές εκπομπές. Μείνετε συντονισμένοι και θα κάνουμε αναφορές.

@ «Εσείς παιδιά όταν ήρθατε να εργασθείτε στην ΕΡΤ, προσδοκούσατε μονιμότητα;». Αυτό ρώτησε – εν είδει καλωσορίσματος! – ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γ. Γαμπρίτσος, στην Επιτροπή των συμβασιούχων δημοσιογράφων που τον συνάντησαν στον 4ο όροφο του ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Το πιάσατε το υπονοούμενο; Στο νέο οργανόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν χωρούν όλοι οι συμβασιούχοι.

@ Να κλείσω με μια ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση φέτος να μη δοθεί το πασχαλινό βοήθημα από την ΕΣΗΕΑ στους ανέργους; Η απάντηση – προς το παρόν από ανεπίσημα χείλη - είναι ότι έχει μειωθεί επικίνδυνα το αποθεματικό του ταμείου αλληλοβοηθείας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση εσόδων από συνδρομές των μελών της ΕΣΗΕΑ. Επίσης, υπάρχουν 5-10 πονηροί που δηλώνουν άνεργοι ενώ παίρνουν «μαύρα» ή δουλεύουν με μπλοκάκι που αν θέλει η ΕΣΗΕΑ μπορεί να τους εντοπίσει και να μην τους δώσει το βοήθημα. Και να πάρουν χρήματα οι άνεργοι που θα μείνουν νηστικοί (και) το Πάσχα.
Αλλά προηγείται η 25η Μαρτίου...

Για «μπακαλιάρους-σκορδαλιά» και όλη η δόξα, όλη χάρη, εδώ: [email protected]