ΗΟΤ FM 104,6 ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

ΗΟΤ FM 104,6 ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χθες το απόγευμα στο Μοναστηράκι πάντως γινότανε χαμός. Λόγω γιορτής, εννοείται, αλλά χαμός. Όλα τα μαγαζιά στην Ανδριανού γεμάτα, περπατούσαν οι τουρίστες και ήταν φανερό στο βλέμμα τους πως όταν γυρίσουν στις πατρίδες τους δεν θα είναι και τόσο σίγουροι στις συζητήσεις τους πως στη χώρα μας υπάρχει, όντως, οικονομική κρίση.

26 Μαρτίου 2010Χθες το απόγευμα στο Μοναστηράκι πάντως γινότανε χαμός. Λόγω γιορτής, εννοείται, αλλά χαμός. Όλα τα μαγαζιά στην Ανδριανού γεμάτα, περπατούσαν οι τουρίστες και ήταν φανερό στο βλέμμα τους πως όταν γυρίσουν στις πατρίδες τους δεν θα είναι και τόσο σίγουροι στις συζητήσεις τους πως στη χώρα μας υπάρχει, όντως, οικονομική κρίση.

Και σε ένα καφέ εκεί κοντά, στην Ηφαίστου, έπαιζε στα ηχεία η Lady Gaga. Το μαγαζί ήταν συντονισμένο στον Hot FM 104,6 - τον ραδιοσταθμό, φαινόμενο, των τελευταίων μηνών. Στις τελευταίες μετρήσεις έπιασε ένα απίστευτο ποσοστό 6,8% τριπλασιάζοντας την ακροαματικότητα που είχε πριν από ένα, μόλις, εξάμηνο! Αλματώδης αύξηση, δυσανεξήγητη θα έλεγα.

Ήδη είναι ο 2ος μουσικός σταθμός με ξένο ρεπερτόριο, λίγο πίσω από το αδελφάκι του Kiss 92,9. Κι αν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη γρήγορη άνοδό του, ίσως να μπορούμε να εξηγήσουμε απλώς την άνοδό του.

Παίζει μόνο τραγούδια-επιτυχίες (ως επί το πλείστον, ξένες και λίγα ελληνικά κομμάτια), δεν διαθέτει παραγωγούς και δεν μεταδίδει διαφημίσεις. Και πως τη βγάζει οικονομικά, θα αναρρωτηθείτε; Και σωστά. Γιατί να διατηρεί ο ιδιοκτήτης έναν Ρ/Σ όταν αυτός δεν του αποδίδει κέρδη;
Είμαι σίγουρος βέβαια πως κάπως θα αξιοποιήσει αυτή την προίκα μελλοντικά. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.

Άλλο ένα ραδιόφωνο που δεν έχει διαφημίσεις είναι το Τρίτο Πρόγραμμα. Και λογικό μια και δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του. Κατά καιρούς διατυπώνεται η πρόταση να μην μεταδίδει διαφημίσεις κανένα από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

Είναι μία πρόταση που βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές αλλά και φανατικούς αντιπάλους. Πάντως, σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα -δεν θυμάμαι ποια, βοηθήστε με αν γνωρίζετε- στην οποία σταμάτησαν τα δημόσια ραδιόφωνα να βάζουν διαδημίσεις, αυτά ανέβηκαν σημαντικά στις λίστες με τις ακροαματικότητές.

Είναι θέμα προς συζήτηση αυτό, δεν νομίζετε;