ΝΟ SLEEP TILL ATHENS Pt 1

ΝΟ SLEEP TILL ATHENS Pt 1
Ακολουθήστε μας στο Google news


Πολλές είναι οι metal συναυλίες που γίνονται αυτόν τον καιρό και πάρα πολλές επίσης αυτές που έχουν ανακοινωθεί για πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

26 Μαρτίου 2010 

Πολλές είναι οι metal συναυλίες που γίνονται αυτόν τον καιρό και πάρα πολλές επίσης αυτές που έχουν ανακοινωθεί για πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Συναυλίες για όλα τα γούστα, πράγματι είναι πολλά τα χρήματα που καλούνται να δώσουν οι metal οπαδοί για όλες αυτές. Και απ’ ότι όλοι ξέρουν, ο οπαδός αυτής της μουσικής είναι πιστός και φανατικός στα σχήματα που ακούει, οπότε να μου το θυμηθείτε: στην εποχή της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας που ζούμε, πάλι ο metal οπαδός θα το βγάλει το φίδι από την τρύπα όσον αφορά το συναυλιακό τοπίο.

Είναι τυχαίο νομίζεται που μέχρι τώρα μόνο metal συvαυλίες ανακοινώνονται; Σίγουρα όχι.  

Ας ρίξουμε μια ματιά στις επερχόμενες συναυλίες μέχρι το Πάσχα.
Είναι αρκετές όπως θα δείτε.   

Στις  27 Μαρτίου, στο Fuzz μας έρχονται οι αγαπημένοι FATES WARNING για τέταρτη φορά στην Ελλάδα τα τελευταία 21 χρόνια), με την “κλασσική” σύνθεση των αρχών των 90’s, λέγεται ότι θα παίξουν ολόκληρο το υπέρ-κλασσικό δίσκο “Parallels”(το οποίο αυτές τις ημέρες επανακυκλοφορεί σε special package) και κομμάτια από τους δίσκους εκείνης της δεύτερης περιόδου της μπάντας.
Προβλέπεται sold out στο fuzz, η prog κοινότητα έχει από τώρα κινητοποιηθεί.

Την επόμενη ημέρα(28/03) στο Gagarin είχε ανακοινωθεί ένα πολύ καλό πακέτο. Οι Αμερικάνοι FIREHOUSE, οι Γερμανοί BONFIRE και οι “νέοι” πολύ αξιόλογοι επίσης Σουηδοί HARDCORE SUPERSTAR. Και λέω είχε, γιατί προβλήματα στην πτήση των Αμερικάνων FIREHOUSE ανάγκασε τους διοργανωτές να μεταθέσουν την συναυλία για τις 20 Μαΐου.
        

Εκείνες τις ημέρες έχουμε και πιο χαλαρά πράγματα, πάντα για τους hard rock/ metal οπαδούς.
Ο Danny Cavanagh, κιθαρίστας των ANATHEMA εμφανίζεται για ακουστικό set (και νιοστή φορά) τόσο στην Αθήνα στο Bat city στις 24/03 αλλά και σε ακόμα τρείς άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, Αγρίνιο και Θεσ/ νίκη να ακολουθούν.
Ας είναι καλά οι ΑΝΑΤΗΕΜΑ στην Ελλάδα, και ο Danny θα αγοράσει και σπίτι εδώ όπως το πάει.
 
Επίσης στην Αθήνα για ακουστικό set και αυτός, ο κιθαρίστας και εγκέφαλος των Καναδών ΤΕΑ PARTY Jeff  Martin στις 26/03 στο Sin City. Μαζί του θα εμφανιστούν οι δικοί μας grungers INK από την Αλεξανδρούπολη.

Αυτές είναι οι συναυλίες των επόμενων 10 ημερών, και αφορούν μόνο τα ξένα ονόματα. Αν σε αυτές προσθέσετε και άλλες τόσες ελληνικών σχημάτων, έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη αυτού του (ωραίου) συναυλιακού πανικού στην Αθήνα.

Πάντως να αναφέρω(και εγώ) ότι οι FEAR FACTORY πριν δέκα ημέρες στο Gagarin “πήραν κεφάλια” πραγματικά.
Εξαιρετική μπάντα με νέο τρομερό δίσκο σαν τα “Mechanize” στις αποσκευές τους, έδωσαν ένα live ορισμό του industrial metal.Ο κόσμος σχεδόν γέμισε το club και για μιάμιση ώρα και κάτι απολαύσαμε ένα σχήμα που περιμέναμε χρόνια στην χώρα μας. Η πρώτη εμφάνιση των Αμερικάνων στην χώρα μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε όλους τους τομείς.

Την επόμενη εβδομάδα θα επανέλθουμε με αρκετές νέες κυκλοφορίες. Μέχρι τότε take care!