Rock me Αmadeus, Αmadeus

Rock me Αmadeus, Αmadeus
Ακολουθήστε μας στο Google news

28 Μαρτίου 1986, No1 στο Billboard Pop Hit είναι το Rock Me Amadeus του Αυστριακού Falco…

28 Μαρτίου 201028 Μαρτίου 1986, No1 στο Billboard Pop Hit είναι το Rock Me Amadeus του Αυστριακού Falco…

Need to know

@ Μάρτιος, 1986. Η ευρωπαϊκή disco βρίσκεται στο απόγειο της δισκογραφικής της εδραίωσης. Το γερμανικό κοινό, είναι ήδη έτοιμο να υποδεχτεί το τρίτο album του Αυστριακού τραγουδιστή Falco, κατά κόσμον Johann (Hans) Holzel. Τραγούδι που ξεχωρίζει; Μεταξύ άλλων, το «Rock me Amadeus».

@ Ένα χρόνο πριν, ο 28χρονος τότε Falco, συνεργάζεται με το πιο επιτυχημένο δίδυμο της early eurodisco εποχής: Τα αδέλφια Rob και Ferdi Bolland. Οι γνωστοί και πολυάσχολοι για την περίοδο εκείνη «Bolland & Bolland» (καθώς ήδη ετοίμαζαν στο studio τραγούδια όπως το "You 're in the army now" για τους Status Quo και το "Love House" για τη Samantha Fox), συμφώνησαν να κάνουν την παραγωγή στον επικείμενο τρίτο δίσκο του Falco, προσθέτοντας ένα τραγούδι «φόρο τιμής» (όπως αργότερα δήλωσαν οι ίδιοι) στον επίσης Αυστριακό συνθέτη Wolfgang Amadeus Mozart.

@ Το τραγούδι, γραμμένο στα γερμανικά, περιγράφει σύντομα και με δυναμισμό τη ζωή του κλασσικού συνθέτη Mozart, δίνοντας έμφαση – στιχουργικά - στον μεγάλο θαυμασμό των ανθρώπων γύρω του. Στιγματίζει τη δημοτικότητά του, αλλά και τα πάθη του, όπως π.χ. την αδυναμία του στις γυναίκες.

@ To «Rock me Amadeus» έφτασε στην κορυφή των ραδιοφωνικών charts ταχύτατα, σε σχέση τουλάχιστον με το αναμενόμενο. Έγινε Νο2 στον Καναδά τον Μάρτιο του 1986, Νο1 στην Αγγλία τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, ενώ ο Falco έγινε ο πρώτος γερμανόφωνος τραγουδιστής που κατακτά τα mainstream charts των Ηνωμένων Πολιτειών.

@ Ένα τραγούδι που σημειώνει μεγάλες πωλήσεις σε Ευρώπη και Αμερική όμως, δεν είναι δυνατόν να μη συνοδεύεται από επίσης εντυπωσιακό video clip. Έτσι, ο Falco πρωταγωνιστεί στο ομώνυμο clip φορώντας σμόκιν, και περνώντας μέσα από αυλικούς του Μεσαίωνα ή τραγουδώντας το δεύτερο refren με ενδυμασία εποχής, έχοντας χρωματιστά freeze μαλλιά, πάνω στους ώμους μοτοσικλετιστών που φορούν δερμάτινα jackets.
Rock me Αmadeus, Αmadeus…

Πηγές
today.excite.com/music
ourmusicstories.blogspot.com
en.wikipedia.org/wiki/Rock_Me_Amadeus
last.fm/.../Falco/_/Rock+Me+Amadeus