Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2020 #3

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2020 #3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, στη ραδιοφωνική αγορά, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

30 Δεκεμβρίου 2020

#1, #2

ΙΟΥΛΙΟΣ

- Τη διεύθυνση του Alpha 98.9 ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει από τη νέα σεζόν ο Τάκης Χατζής, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Σμυρνή.

- Τον παιδιό ραδιοσταθμό «Kids Love Radio», που αργότερα έγινε Kids Radio, έβγαλε στον διαδικτυακό αέρα η Frontstage.

- Νέοι προϊστάμενοι στα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΑ. Η Μαρία Κοζάκου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, η Βιργινία Νείλα στο Τρίτο Πρόγραμμα και ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος στο Kosmos 93.6.

- Στο δυναμικό του Alpha 98.9 εντάχθηκαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής του newpost.gr, και το δίδυμο Γιώργου Κακούση-Δημήτρη Πετρόπουλου ως «μεταγραφή» από τον Real 97.8.

- Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από το Nostos 100.6, με σκοπό να επανακτήσει τη Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας του.

- Στην εξαγορά του Legend 88.6 από την 24 Media προχώρησε η Frontstage, ανεβάζοντας σε 5 τον αριθμό των συχνοτήτων της. Από την άλλη ο όμιλος του Δημήτρη Μάρη δήλωσε πως θα συνεχίσει την επένδυσή του στα ψηφιακά ΜΜΕ.

- Την απόκτηση του Music 89.2 από τον όμιλο Ρέστη ανακοίνωσε το Politis Group, με σκοπό να «καλύψει και την περιοχή της ξένης mainstream μουσικής», όπως επισήμανε στην σχετική του ανακοίνωση.

- Στον Real 97.8 ο Σεραφείμ Κοτρώτσος (για μια ακόμη θητεία) και ο Πάνος Αμυράς, κάνοντας εκπομπή ως δίδυμο.

- Στα Παραπολιτικά 90.1 ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, «μεταγραφή» από τον Real 97.8, η Χριστίνα Κοραή, ο Σωτήρης Ξενάκης και η Μπάγια Αντωνοπούλου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

- Τα ηνία του We Radio 89.4 ανέλαβε ο Νίκος Περέτ, προερχόμενος από τον Imagine 89.7.

- Νόμιμο έκρινε το ΕΣΡ το ενημερωτικό πρόγραμμα του Θέμα 104.6, μετά από ακρόασή του λόγω αλλαγής φυσιογνωμίας της άδειάς του.

- Διαμαρτυρία των σωματείων ναυτεργατών, μέσα από κοινή τους ανακοίνωση, για την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να κλείσουν οι πομποί βραχέων της Φωνής της Ελλάδας.

- Με νέο λογότυπο και νέο σλόγκαν ο Music 89.2, μετά την εξαγορά του από το Politis Group.

- Δικαστική διαμάχη μεταξύ της ΕΤΕΡ και της ΕΙΙΡΑ για τις συνθήκες εργασίας των τεχνικών στους ραδιοσταθμούς.

- Παραιτήθηκε από τη διεύθυνση της ΕΡΑ Σπορ ο Τάσος Επιτρόπου, μετά από 5 χρόνια «θητείας».

- Ξεκίνησε τις δοκιμαστικές του εκπομπές ο Over 104.9, το νέο αθλητικό ραδιόφωνο που πήρε την θέση του λαϊκού Στυλ FM στα ερτζιανά.

- Αποχώρησε από το Politis Group ο Νίκος Νικολακόπουλος, διευθυντής του Sfera 102.2 και του Μουσικού 98.6 για περίπου τρία χρόνια.

- Στον Sfera 102.2 η Φελίσια Λαπάτη, η οποία εντάχθηκε στην απογευματινή ζώνη του σταθμού μαζί με τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

- Επέστρεψε στον Ρυθμό 94.9 η Κατερίνα Ζαρίφη, ως εσωτερική «μεταγραφή» από τον Easy 97.2.

- Ο Χρήστος Σαράντος ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της ΕΡΑ Σπορ, αντικαθιστώντας τον Τάσο Επιτρόπου.

- Την απόφαση να λειτουργεί o Music 89.2 χωρίς εκπομπές και διαφημίσεις για όλο τον μήνα, πήραν οι ιθύνοντες του Politis Group.

- Ως ένθετο podcast εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Μέντα 88 η στήλη «Μικροπράγματα» του Άρη Δημοκίδη στη LiFO.

- Σύμπραξη μεταξύ της «Εστία Επενδυτική» του Γιάννη Φιλιππάκη, του Γιώργου Τράγκα και του Ελλάδα 94.3 για τη στελέχωση του προγράμματος του ραδιοσταθμού.

- Το πρωινό του Ελληνικού 93.2 ανέλαβαν η Εβελίνα Παπούλια και ο Λευτέρης Ζαμπετάκης, αντικαθιστώντας την Πόπη Χατζηδημητρίου.

- Σταμάτησαν, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, από το Δεύτερο Πρόγραμμα οι εκπομπές «Λαϊκοί Δρόμοι» της Έλενας Φαληρέα και «Ιστορίες Κλασσικού Ραδιοφώνου» του Παντελή Σιβρή.

- Στην πρωινή ζώνη του Easy 97.2 η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Στάθης Χριστοφορίδης (ex Kiss 92.9), αντί της Κατερίνας Ζαρίφη και του Χάρη Χρονόπουλου.

- Στα FM το ιντερνετικό NGradio.gr, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ραδιοσταθμών της περιφέρειας.

- Έφυγε από τη ζωή ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, παραγωγός και ένας από τους πρωτεργάτες του Σπορ FM 94.6.

- Ντοκιμαντέρ με τίτλο «No(w) Radio», για το σημερινό τοπίο στο «έντεχνο» ραδιόφωνο, από την Όλγα Λασκαράτου των Παραπολιτικών 90.1.

- Στη μεσημεριανή ζώνη του ανταγωνισμού ο Θοδωρής Αθερίδης, με εκπομπή στον Θέμα 104.6, και ο Χρήστος Φερεντίνος με εκπομπή στον Galaxy 92.

- Υπό εξέταση από το ΕΣΡ ο Sport24 103.3, λόγω της παύσης λειτουργίας του, και ο Ελλάδα 94.3 για μεταβολή στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

- Στους 101.7 «μετακόμισε» το Yellow Radio, διαχειριζόμενο από φίλους του Άρη, στη θέση του λαϊκού Καλαμαριά FM.

- Στη βραδινή ζώνη του Sfera 102.2 ο Γιώργος Τσαλίκης, με εκπομπή επικοινωνίας.

- Στον αέρα και με πρόγραμμα ο Over 104.9, με επικεφαλής τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη. Στην πλειοψηφία τους οι δημοσιογράφοι του σταθμού προήλθαν από τον κλειστό Sport24 103.3 και την «παλιά φρουρά» του Σπορ FM 94.6. Ταυτόχρονα ο πρώην Στυλ FM έκανε νέα αίτηση για ΒΝΛ στο ΕΣΡ, για να νομιμοποιήσει το καινούργιο εγχείρημα.

- Με πρωινή εκπομπή στον Μουσικό 98.6 η Πόπη Τσαπανίδου, με απογευματινή η Ανθή Βούλγαρη στην ίδια συχνότητα.

- Στον αέρα το BBC Radio 1 Dance, το νέο θεματικό ραδιόφωνο του Radio 1 μόνο με dance μουσική.

- Στο δυναμικό του Music 89.2 ο Φάνης Λαμπρόπουλος, η Ελένη Βουλγαράκη (ex Mad Radio 106.2) και ο Δημήτρης Μπουμπουλίνης, για να αναλάβουν την πρωινή ζώνη του σταθμού.