ΜΙΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΙΣ, ΣΤΟ ΞΕΝΙΟΣ 94,3

ΜΙΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΙΣ, ΣΤΟ ΞΕΝΙΟΣ 94,3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η είδηση είναι πως οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοφώνου ΞΕΝΙΟΣ 94,3 επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την (γραπτή) δέσμευση του Δημάρχου Ανω Λιοσίων Χρήστου Παππού στο υπουργείο Εργασίας για την άμεση καταβολή 2 μισθών (πράγμα που έγινε) και για την εξόφληση των υπόλοιπων χρωστούμενων

09 Απριλίου 2010Η είδηση είναι πως οι εργαζόμενοι του Δημοτικού ραδιοφώνου ΞΕΝΙΟΣ 94,3 επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την (γραπτή) δέσμευση του Δημάρχου Ανω Λιοσίων Χρήστου Παππού στο υπουργείο Εργασίας για την άμεση καταβολή 2 μισθών (πράγμα που έγινε) και για την εξόφληση των υπόλοιπων χρωστούμενων σταδιακά με την καταβολή κάθε μήνα του τρέχοντα μισθού και ενός από τους χρωστούμενους. Για να δούμε, θα τηρήσει την υπογραφή του. Έρχονται και εκλογές βέβαια, οπότε ίσως να μην μπορεί να κάνει και αλλιώς.

Μία προσωρινή λύση βέβαια είναι αυτή και, για να είμαι ειλικρινής, δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα στα Δημοτικά Ραδιόφωνα.

Αναδημοσιεύω κι ένα σημερινό κείμενο από την Καθημερινή που υπογράφει η Ελενα Kαρανάτση και αναφέρεται σε τυχόν ατασθαλίες στις επιχορηγήσεις του Δήμου Α. Λιοσίων προς το ραδιόφωνό του. Ήδη, εδώ και μέρες, ασχολείται και ο ΣΚΑΪ με το ζήτημα. Καλό αυτό...


Σε ενδελεχή έλεγχο νομιμότητας και διαφάνειας των πεπραγμένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Ανω Λιοσίων (ΔΕΡΑΛ) προχωρά από την επόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ύστερα από σειρά επαναλαμβανόμενων καταγγελιών για αποφάσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν την εν λόγω επιχείρηση.

Ειδικότερα, οι επιθεωρητές θα διερευνήσουν την περίπτωση ατασθαλιών των επιχορηγήσεων του δήμου στην επιχείρηση ραδιοφωνίας «Ξένιος». Σύμφωνα με όσα καταθέτουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΡΑΛ, ενώ ο σταθμός επιχορηγήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια με περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ, οι 52 υπάλληλοί του έμειναν απλήρωτοι για 7 μήνες! Οι επιθεωρητές καλούνται να ελέγξουν τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί στο όνομα της ΔΕΡΑΛ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι δαπάνες αφορούν σκοπούς του ραδιοφωνικού σταθμού ή όχι. Πάντως, η οικονομική διευθύντρια της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Ανω Λιοσίων, κ. Ζαχαρούλα Βασιλείου, στη μήνυση που κατέθεσε κατά της δημοτικής αρχής επισημαίνει ότι από 1/1/2007 μέχρι 31/12/2009, στα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης εμφανίζονται πλέον των 20 εκατ. ευρώ επιχορηγήσεις, από τα οποία ελάχιστα αφορούν υποχρεώσεις της ραδιοφωνίας.

Οι εισφορές

Οι εργαζόμενοι του «Ξένιου», οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας για το χρονικό διάστημα που δεν αμείβονταν, αναφέρουν ότι δεν έχουν καταβληθεί ούτε εισφορές στα ασφαλιστικά τους Ταμεία, ενώ την ίδια περίοδο εγκρίνονταν εντάλματα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της δημοτικής επιχείρησης.

Ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων, κ. Χρήστος Παππούς, απαντώντας στην «Κ», δήλωσε ότι «η επίσχεση εργασίας σταμάτησε χθες, καθώς τώρα άρχισαν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους μαζί με τους τρέχοντες μισθούς και τα χρεωστούμενα θα έχουν εξοφληθεί μέσα σε τρεις μήνες». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι ο δήμος είχε μειωμένα έσοδα τους τελευταίους μήνες λόγω περικοπών των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που δίνονται στους δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα λειτουργικά έξοδα), ενώ σταδιακά θα ρυθμιστούν και οι οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Το τοπίο, όμως, θολώνει ακόμα περισσότερο μετά την προσφυγή γραμματέως της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την προσπάθεια του δημάρχου Ανω Λιοσίων να μονιμοποιήσει συγκεκριμένους υπαλλήλους (μεταξύ αυτών δύο γραμματείς του και την κόρη της επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου) χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Εχουν καταγγελθεί προσλήψεις προσώπων στον δήμο που έχουν συγγένεια α΄ βαθμού με δημόσιους λειτουργούς.

Τα ακανθώδη κεφάλαια του βιβλίου πεπραγμένων στην ΔΕΡΑΛ δεν φαίνεται να τελειώνουν εδώ, καθώς οι καταγγελίες αφορούν και την πρόσληψη συμβασιούχων από το 2008 και μετά (με δίμηνες διαδοχικές συμβάσεις και ειδικότητες που δεν αφορούν τις δραστηριότητες της δημοτικής επιχείρησης), καθώς επίσης και τη μεταφορά προσωπικού από Δημοτικές Επιχειρήσεις που τελούσαν υπό εκκαθάριση στον δήμο. Αυτό που θα διερευνηθεί από το Σώμα Επιθεωρητών είναι αν οι μετατάξεις ήταν νόμιμες.

Ο ίδιος ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι μετέτρεψε τις συμβάσεις 500 εργαζομένων του δήμου σε αορίστου χρόνου επειδή πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 164, ενώ για όσους δεν τις πληρούσαν ρύθμισε την εργασιακή τους κατάσταση όπως μπορούσε επειδή εκτίμησε τον υπερβάλλοντα ζήλο τους. Τέλος, δηλώνει ότι ο ίδιος ζήτησε τον διαχειριστικό έλεγχο προκειμένου να διαλυθούν οι σκιές των καταγγελιών σε βάρος του.