«ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ»

«ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Γιώτα Ηλιού, δημοσιογράφος στο οικονομικό ρεπορτάζ του Flash 96 μιλάει στο e-tetRadio.gr

12 Απριλίου 2010Η Γιώτα Ηλιού, δημοσιογράφος στο οικονομικό ρεπορτάζ του Flash 96 μιλάει στο e-tetRadio.gr

Τελικά, για ποιο λόγο το ραδιόφωνο παραμένει το πιο μαγικό μέσο;
Στο μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου μπήκα πριν από 13 χρόνια, στην εκφώνηση των δελτίων ειδήσεων στον Star 101.5. Εκεί, κι αφού γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους, ήμουν σε μια «δουλειά», που θέλει πολλά εισαγωγικά για έχει τα χαρακτηριστικά μιας τυπικής δουλειάς σε οκτάωρη βάρδια. Έτσι, «μπολιάστηκα» ως να μην μπορώ να δω το ραδιόφωνο ως δουλειά, αλλά σαν μια σχέση ερωτική, που στηρίζεται στην αγάπη, τον αλληλοσεβασμό, τη δοτικότητα, την εξέλιξη, που άλλοτε έχει τα πάνω της και άλλοτε τα κάτω της, αλλά πάντα, μα πάντα, όταν νομίζεις ότι «κάτι σου τελειώνει», έρχεται και σε ανατρέπει με αναθέρμανση του έρωτα!
Το ραδιόφωνο είναι μαγικό, γιατί είναι δημιουργία. Είναι ανάγκη ψυχική! Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για έναν άνθρωπο να γίνει επικοινωνιακός και με κάνει να βγάζω πράγματα που τα είχα και δεν μπορούσα να τα εκφράσω μ' άλλον τρόπο. Αυτό βέβαια δεν το θεωρώ μόνο για τον εαυτό μου.
Το ραδιόφωνο είναι μαγικό γιατί δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης με χιλιάδες ανθρώπους που δεν σε ξέρουν, όμως για τα λεπτά της ώρας που είσαι στον «αέρα», σου δίνει pass διείσδυσης στις βαθύτερες λειτουργίες της ύπαρξής του ή των αναγκών του και όχι απαραίτητα μόνο για ενημέρωση.
Πόσες φορές δεν λέμε στον εαυτό μας, π.χ. όταν δεν είμαστε καλά: «βάλε ραδιόφωνο, μια ωραία μουσική, ένας ωραίος λόγος θα σου αλλάξει τη διάθεση...»;
Μπορώ να μιλάω ώρες για το ραδιόφωνο. Το ραδιόφωνο είναι  Έρωτας. Ό,τι ισχύει για τον έρωτα στη ζωή μας, νομίζω ότι αισθάνομαι για το ραδιόφωνο. Δηλαδή, καρδιοχτύπι πριν γίνει η εκπομπή, άγχος, το σκέφτεσαι όλη τη μέρα, το αγαπάς, όταν απομακρύνεσαι από αυτό θέλεις να 'σαι κοντά του.

Αν μπορούσες να επιλέξεις, ποιο ρεπορτάζ θα ήθελες να κάνεις;
Δύσκολη η απάντηση γιατί πια το οικονομικό ρεπορτάζ που κάνω τα τελευταία δέκα χρόνια και όλη η υπόστασή του μέσα από τις παραμέτρους που πρέπει να έχεις υπόψιν σου για να το κατέχεις, έχει γίνει κομμάτι μου - βίωμά μου.
Θα σου έλεγα, όμως, ότι θα επέλεγα την ανθρωποκεντρική πλευρά, οπτική και προορισμό που έχει το εν λόγω ρεπορτάζ. Το πια άμεσο, το πιο χρηστικό-χρήσιμο κομμάτι του, που περισσότερο ενδιαφέρει τον κόσμο, αφού καλύπτει το έλλειμμα ενημέρωσης που βιώνει ο πολίτης Κ Α Θ Η Μ Ε Ρ Ι Ν Α...

Θεωρείς ότι, πλέον, η μπάντα έχει κορεστεί από τα ενημερωτικά ραδιόφωνα;
Θεωρώ ότι υπάρχει πάντα χώρος για να κάνεις τη διαφορά σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε αυτούς που φαντάζουν ή είναι κορεσμένοι. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι ο ανταγωνισμός δημιουργεί υγεία και εξέλιξη.
Μια δυνατή ομάδα από παραγωγούς, από σχολιαστές πολιτικής, οικονομικής και αθλητικής επικαιρότητας, από τη σύνταξη των ειδήσεων, αλλά ακόμα και την εκφώνησή τους, πάντα είναι υπολογίσιμη στην μπάντα των FM.