RADIO ON - ΝΕΑ, ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΚΑΙ ΜΗ

RADIO ON - ΝΕΑ, ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΚΑΙ ΜΗ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τελικά με τους πολυθεσίτες και υψηλά αμειβόμενους της ΕΡΤ, τι γίνεται; Θα συνεχίσει - τόσο προκλητικά - η κυβέρνηση να τους καλύπτει, την ίδια στιγμή που κάνει αφαίμαξη από τους λιγοστούς πόρους των εργαζομένων κι ενώ οι εκπομπές των πολυθεσιτών έχουν μηδενικές ακροάσεις;

12 Απριλίου 2010@ «Τελικά με τους πολυθεσίτες και υψηλά αμειβόμενους της ΕΡΤ, τι γίνεται; Θα συνεχίσει - τόσο προκλητικά - η κυβέρνηση να τους καλύπτει, την ίδια στιγμή που κάνει αφαίμαξη από τους λιγοστούς πόρους των εργαζομένων κι ενώ οι εκπομπές των πολυθεσιτών έχουν μηδενικές ακροάσεις; Εάν, πια, ξεχειλίζει τόσο πολύ η αξία τους, που δεν συγκρατιέται, ας κρατήσουν μια θέση του Δημοσίου και ας πάρουν άλλες 21 στον ιδιωτικό τομέα. Να δούμε και εκεί πια, αυτή τους την αξιοσύνη. Εάν δεν το κάνουν αυτοί – που βέβαια και δεν θα το κάνουν – οφείλει να πάρει η πολιτεία». Αυτά μου έγραψε – μέσω mail – κάποιος ανώνυμος. Και συμπλήρωνε ότι μάλλον δεν θα τα δημοσιεύσω...

@ Όποιος θέλει να πει και ονόματα και να καταγγείλει επώνυμα, εδώ είμαστε. Επώνυμα, όμως, αφού στο χώρο πολλά ακούγονται και άλλα τόσα γράφονται, δίχως να ισχύουν. Γιατί όταν είσαι ανώνυμος, γράφεις ό,τι θες.

@ Για παράδειγμα, μήπως έχετε ακούσει/διαβάσει, πόσους απεσταλμένους θα στείλει η ΕΡΑ ΣΠΟΡ στη Νότια Αφρική για τις μεταδόσεις των αγώνων του Μουντιάλ; Έχω ακούσει ότι θα στείλει από μια «στρατιά», μέχρι... έναν και μοναδικό. Κι αν θέλετε την άποψή μου, μάλλον κάνα δυο θα στείλει...

@ Δύο συν ένα, τρία. Τρία κορίτσια έχει, πλέον, η Γιολάντα Διαμαντή του Sfera που γέννησε την προηγούμενη εβδομάδα. Προτείνω για νονό τον Περρή.

@ Να το συνεχίσω λίγο με τις «αρβύλες» και να γράψω ότι ΔΕΝ αποχώρησε από τον όμιλο Κυριακίδη η κα Αρετή Σιδηροκαστρίτου του Flash. Η μόνη αλήθεια είναι ότι η κα Αμαλία Νεγρεπόντη προστέθηκε στον όμιλο ως υπεύθυνη των εντύπων. Αν θυμόσαστε, όταν ξεκινούσε το Θέμα FM, η καμπάνια του ανέφερε ότι η Νεγρεπόντη θα έκανε εκπομπή εκεί, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ελπίζουμε να την ακούσουμε, λοιπόν, στον Flash.

@ Η περίπτωση της Νεγρεπόντη, να διαφημίζεται, δηλαδή, κάποιος και, τελικά, να μην κάνει εκπομπή, δεν είναι η μοναδική στους ομίλους. Συνήθως – και μην το συσχετίσετε με την Αμαλία – κάποιος υπεύθυνος του σταθμού προσεγγίζει κάποιον μέσα από τον όμιλο και του λέει: «Θα σε ενδιέφερε να κάνεις εκπομπή στο νέο “παιδί” του ομίλου;». – Ναι, απαντάει εκείνος/εκείνη. Βγαίνουν καμπάνιες, λοιπόν, σποτάκια, τρέιλερ κ.λπ. και όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα, οι υποψήφιοι εκπομπάρχες μαθαίνουν ότι, εν τέλει, δεν θα κάνουν μόνοι τους εκπομπή ή ότι – το χειρότερο - θα παίρνουν ως επιμίσθιο το μαγικό ποσό των 300 ευρώ.

@ Σε ποιο δημοτικό σταθμό δεν ξέρουν ποιος «τρέχει» το μαγαζί; Επιλέξετε και κερδίστε: ο κύριος που ανέλαβε μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου, ο προϊστάμενος του δημοσιογραφικού τμήματος που είναι δημοσιογράφος, ή η προϊσταμένη του τμήματος προγράμματος που είναι μουσική παραγωγός;

@ Εκεί στην Ευριπίδου 79, στις εγκαταστάσεις του Καναλιού Ένα του Πειραιά, έχουν ηρεμήσει τα πράγματα; Εργαζόμενοι της καθαριότητας, που συστηματικά συκοφαντούνται - ως οι ίδιοι υποστηρίζουν - από τον δήμαρχο Πειραιά, κ. Παναγιώτη Φασούλα, και από τον δημοσιογράφο του δημοτικού καναλιού, Βασίλη Λαζαρίδη, απαίτησαν να βγουν στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πλατεία Κοραή» του κ. Λαζαρίδη, ώστε να ακουστεί η φωνή τους. Τόσο απλά; Όχι. Έσπασαν οι τζαμαρίες της εξωτερικής εισόδου του σταθμού και ο κ. Λαζαρίδης φυγαδεύθηκε, ματαιώνοντας την εκπομπή.

@ Πάντως, το δημοτικό ραδιόφωνο Τυχερού στον Έβρο, τη Δευτέρα 5 Απρίλη, στο καφέ-μπαρ Ανατόλια, έκανε πάρτι. Χορό. Δεν ξέρω ακριβώς. Είχε, πάντως, και ορχήστρα το μαγαζί...

@ Για να το κλείσουμε με τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο «Καλλικράτης» θα συρρικνώσει – δια της μεθόδου της συγχώνευσης – τους σταθμούς αυτούς. Κανείς σταθμός δεν θα κλείσει και κάθε περιφέρεια θα έχει τον δικό της σταθμό.

@ Το ΣτΕ απεφάνθη ότι το ΕΣΡ μπορεί να συνεχίζει να υφίσταται ακόμα και μετά τη λήξη της θητείας των μελών του.

@ Αυξήθηκε – κατά 1.000.013,20 – το μετοχικό κεφάλαιο της NSP Ραδιοφωνική, που ελέγχει τον Sentra FM.

@ Από γλέντια, άλλο τίποτε. Έπεσε το σήμα του ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Ψαριανού, βρήκε κι αυτό ώρα να βρει να πέσει. Ο Ψαρ, πήρε στο ψιλό τους ηχολήπτες και ζητούσε από ακροατές να διορθώσουν τη βλάβη.

@ Από χώσιμο αυτές τις ημέρες, άλλο τίποτε. Τα έχωσε και ο Τζίμης Πανούσης στην κα Ξένια Κούρτογλου και τη Focus για τις μετρήσεις που κάνει στο ραδιόφωνο. Και υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι μετά τη συνέντευξη της προέδρου της εταιρείας στον Κανελλό (εδώ) θα ακολουθήσουν μηνύσεις. Να το δούμε αυτό, γιατί, είπαμε, από «αρβύλες» άλλο τίποτε. Πάντως, αυτές τις ημέρες έληγε η σύμβαση της εταιρείας με τους ραδιοσταθμούς, αλλά παρατάθηκε μέχρι και το φθινόπωρο του 2010.

@ Αγωγή, πάντως, κατά των δημοσιογράφων Θέμου Αναστασιάδη και Μάκη Πολλάτου, καθώς και εις βάρος του ραδιοφωνικού σταθμού «ΘΕΜΑ 98.9 FM», κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι «κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τον παραπάνω σταθμό, την Τετάρτη, 7 Απριλίου στις 11.30 πμ, διατύπωσαν σχόλια και ισχυρισμούς που προσβάλουν την πολιτική και κοινωνική μου προσωπικότητα και βασίζονται στη συνειδητή, σκόπιμη και επαγγελματικά οργανωμένη παραποίηση των πραγματικών δεδομένων με σκοπό να αποκομίσουν όφελος».

@ Όλα αυτά για τη γνωστή σύμβαση-πλαίσιο για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το πρόγραμμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως, «εφόσον δεν επαρκεί η πολιτική αποδοκιμασία της κυβέρνησης, δεν επιτρέπει σε κανέναν να διατυπώνει αζημίως συκοφαντικούς ισχυρισμούς εις βάρος του».

@ Ο Θέμος, από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 98,9 είπε ότι «αν ήμουν Τούρκος δημοσιογράφος σίγουρα δεν θα μου είχε κάνει αγωγή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας»!

@ Αλήθεια, ο Πάρης γύρισε από την Καραϊβική;

Για «μαγικά νησιά» και «μαράκες», εδώ: [email protected]