ΟΙ ΜΟDREC ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ / ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

ΟΙ ΜΟDREC ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ / ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Modrec, μιλούν στο e-tetRadio.

12 Απριλίου 2010Νικητές του διαγωνισμού του e-tetRadio για το live των Modrec είναι οι:
Σπύρος Φριλίγκας, Δημήτρης Μπούκας, Μιχάλης Ματσούκας, Δέσποινα Ψαράκη, Σαβίνα Παπάζογλου.

Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσαν πριν λίγες μέρες στο e-tetRadio.

-Λίγα λόγια για τον δεύτερο δίσκο σας...
O τίτλος του 2ου album είναι "mascaraddiction".Οι ηχογραφήσεις γίνανε live στο στούντιο το πρώτο σαββατοκύριακο του 2010 αλλά είχαμε κάνει αρκετή προεργασία για να φτάσουμε  εκεί.

   -Και το εξαιρετικό artwork;
Το artwork του άλμπουμ περιλαμβάνει comic που ζωγράφισαν οι Wet Pet που αποτελούνται απο τους Γιώργο Μανολούδη και Γρηγόρη Μουμούρη.

  -Ποιο είναι ένα από τα μεινοκετήματα του ελληνικού indie;
Ίσως τη γλώσσα όταν γράφονται και τραγουδιούνται  τραγούδια στα ελληνικά ή ακόμα και τη θεματολογία που πολύ δύσκολα μπορεί να ξεφύγει από την καθημερινότητα μας που διαμορφώνεται μέσα στον Ελλαδικό χώρο.

      -Θα τραγουδούσατε ποτέ στα ελληνικά;
Όχι διότι μεγαλώσαμε με ξένο ροκ και ποπ. Η αμερικανοαγγλική επιρροή ως φαινόμενο της εποχής μας (και όχι μόνο) αφορά πολλά πράγματα ένα απο τα οποία είναι και η μουσική. Εμάς μας πήρε η μπάλα απο μικρούς κι έτσι δε νομίζω ότι θα τραγουδάγαμε στα ελληνικά ποτέ. Δεν μας προκύπτει το τραγούδι στα ελληνικά, παρόλο που γράφουμε ενίοτε στίχους στη μητρική μας γλώσσα, οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για μια τέτοια στροφή.
  
 -Παλιά είχατε παίξει μαζί με μία παιδική χορωδία. Γιατί τα ελληνικά ροκ συγκροτήματα δεν προχωρούν συνήθως σε τέτοιες πρωτοποριακές κινήσεις που, σε τελική ανάλυση, ανοίγουν τον ήχο;
Η αλήθεια είναι ότι για μας η ιδέα ήταν πολύ οικεία με την έννοια ότι στο πρώτο album είχαμε κάποια πολυφωνικά μέρη. Στο στούντιο τα είχαμε τραγουδήσει εμείς και θεωρήσαμε ότι είναι καλή ιδέα η προσθήκη της χορωδίας σε κάποιο ιδιαίτερο live όπως εκείνο όπου σηματοδοτούσε το τέλος μιας εποχής για τη μπάντα και την αρχή μιας νέας περιόδου. Κάτι σαν μικρό απωθημένο δηλαδή... Μέσα απο τη μουσική μας πορεία ανακαλύπτουμε οτι πρωταρχική σημασία για μας έχει η μουσική να είναι ελκυστική σε μας τους ίδιους και στον κόσμο πράγμα που είναι εντελώς απαγκιστρωμένο από το "πρωτοποριακό" ως έννοια. Ίσως όσο πιο εσωτερική γίνεται η μουσική (και όχι απαραίτητα εσωστρεφής) τόσο πιο όμορφη είναι ασχέτως αν πρωτοπορεί ή οχι. Ο πρωτοποριακός ήχος οταν γίνεται αυτοσκοπός είναι καταστροφικός κι επιπόλαιος
πάντα όμως αποτελείται απο συστατικά όπως το "ενδιαφέρον" ή το "περίεργο" που μπορούν να ανοίξουν ηχητικές πόρτες


Ποιοι είναι οι Μodrec
 
Οι Μodrec, αγγλόφωνο, ανεξάρτητο γκρουπ, ισσοροπεί ανάμεσα στο punk, post-punk και στο alternative, heavy ήχο για περισσότερα από 10 χρόνια.
Σχηματίστηκαν το 2001 από τον Δημήτρη Αρώνη (κιθάρα, φωνή), Κώστα Χαλιώτη (τύμπανα) και τον Λάμπη Κουντουρόγιαννη (κιθάρα, φωνή), το 2005 προστέθηκε στη μπάντα  ο Γιώργος Μπουλντής (μπάσο), ενώ στη συνέχεια τα drums ανέλαβε ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (2009).
Μετά από συνεχόμενα live σε μικρούς αλλά και μεγάλους συναυλιακούς χώρους, την επιτυχία τους στο “The Fly” του Λονδίνου, κυκλοφόρησαν το 2008 το πρώτο full length album τους με τίτλο “ArtNaive”, δικιάς τους παραγωγής σε συνεργασία με τον Ottomo, οι modrec πήρανε ένα ακόμα ρίσκο.
Αρχές του 2010, οι Modrec ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του νέου τους δίσκου με τίτλο “Mascaraddiction” που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Inner Ear.

Δέκα τραγούδια, που ηχογραφήθηκαν  live στο studio και  σε λιγότερο από 48 ώρες στο κέντρο της ίδια πόλης που τους ενέπνευσε.

Track list:
1.Hunter Without Nails
2.You=Their Schizophrenic Ant
3.Mascaraddiction
4.Safe
5.Glass Diary
6.Shipwreck
7.Frank & Stein
8.Life Of The Living Dead
9.This Tidal Wave Is Gone But Not Forgotten
10.Painted Thoughts

   Live@Σταυρός του Νότου
Πέμπτη, 15 Απριλίου
   One Show Case Only!
Opening act: Nefeli Walking UnderCover

 * Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την Kafka (Κατερίνα Καφεντζή - Εν Λευκώ 87,7) και προέρχονται από τη συναυλία των Modrec στην Καβάλα.