Ελπίδες για μικρότερο φεστιβάλ Glastonbury τη φετινή χρονιά

Ελπίδες για μικρότερο φεστιβάλ Glastonbury τη φετινή χρονιά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας από τους διοργανωτές ανατρέπει μερικώς την απόφαση για δεύτερη αναβολή του

22 Ιανουαρίου 2021

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, οι διοργανωτές του Glastonbury Festival το οποίο πέρυσι θα γιόρταζε τα 50ά του γενέθλια αλλά αναβλήθηκε για το 2021, υποχρεώθηκαν να ανακοινώσουν την εκ νέου αναβολή του λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο ιδρυτής του φεστιβάλ ο Michael Eavis δήλωσε ότι «υπάρχουν σκέψεις να μην αναβληθεί πλήρως το φεστιβάλ για άλλη μια χρονιά. «Θα ήθελα να κάνουμε κάτι τον Σεπτέμβριο, κάτι μικρότερο, κάπου κοντά στην περίοδο της επετείου έναρξης του φεστιβάλ που ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970», σημείωσε.

«Θα ήθελα να σκεφτώ ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνω κάτι εκείνη την περίοδο». Όταν ρωτήθηκε ότι αν αυτό το κάτι που σκέφτεται θα συμπεριελάμβανε και μεγάλα ονόματα τα οποία είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενα φεστιβάλ, ο Eavis απάντησε «ναι, αλλά χρειάζομαι να λάβω επιβεβαιώσεις από τα μέλη της επιτροπής ηθικής».

Μία μικρότερη εκδοχή του φεστιβάλ θα μπορούσε να λάβει τη μορφή του ετησίου Pilton Party του Glastonbury, συναυλία μίας ημέρας που πραγματοποιείται στη φάρμα Worthy κάθε Σεπτέμβριο ως «ευχαριστώ» για τους εργαζόμενους και τους ντόπιους που βοηθούν στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της αναβολής του φεστιβάλ βουλευτές υπογράμμισαν ότι το μέλλον τέτοιου είδους εκδηλώσεων απειλείται.

«Τα νέα ότι η Βρετανία έχασε το φεστιβάλ του Glastonbury για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι πραγματικά συγκλονιστικά» δήλωσε ο Julian Knight. «Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει από τους υπουργούς να δράσουν για να προστατεύσουν τα παγκοσμίως γνωστά φεστιβάλ μας όπως αυτό με ένα σχέδιο ασφάλισης υποστηριζόμενης από την κυβέρνηση. Δυστυχώς, η έκκλησή μας έπεσε σε ώτα μη ακουόντων και τώρα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα», πρόσθεσε.