Eurovision: Έτσι θα διεξαχθεί φέτος ο διαγωνισμός

Eurovision: Έτσι θα διεξαχθεί φέτος ο διαγωνισμός
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καραντίνα, υποχρεωτικά test και μικρότερες αποστολές από κάθε χώρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα

04 Μαρτίου 2021

Σε ρυθμούς πανδημίας θα κινηθεί ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Μετά και την περσινή αναβολή του, η EBU έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη φετινή διεξαγωγή του.

Live on stage ή Live on tape;

Καταρχάς, πρόθεση της EBU είναι να εμφανιστούν στη σκηνή του Ahoy Arena και οι 42 εκπρόσωποι των χωρών.

Ωστόσο, αν υπάρχουν καλλιτέχνες που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που θα ισχύουν στις χώρες τους, θα διαγωνισθούν μέσω «live-on-tape».

Επίσης, κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει προτού αναχωρήσει για την Ολλανδία, να παραμείνει σε καραντίνα για πέντε ημέρες και να επιδείξει αρνητικό τεστ Covid τουλάχιστον 72 ωρών, ενώ θα διεξάγονται συχνά τεστ σε όσους εμπλέκονται με τον διαγωνισμό.

Μετά την άφιξή τους στην Ολλανδία, όλοι θα πρέπει να παραμείνουν στο ξενοδοχείο τους και θα πηγαίνουν στο στάδιο και σε δραστηριότητες που αφορούν στο διαγωνισμό.

Στόχος η διεξαγωγή ενός ασφαλούς διαγωνισμού

«Το πνεύμα και η παράδοση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision είναι η ένωση της Ευρώπης σε ένα στάδιο και είμαστε ακόμα αποφασισμένοι να το επιτύχουμε στο Ρότερνταμ τον Μάιο», δήλωσε ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού προσθέτοντας ότι «προχωράμε με τα σχέδιά μας για την παραγωγή ενός ασφαλούς διαγωνισμού τραγουδιού, με όλους τους καλλιτέχνες να παίζουν ζωντανά στο Ρότερνταμ».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 18 και 20 Μαΐου, ενώ ο τελικός με τα 26 τραγούδια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαΐου.

Με ή χωρίς παρουσία κοινού;

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές δεν έχουν ακόμα αποφασίσει εάν ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την παρουσία κοινού.

Επιπλέον οι αποστολές θα είναι ολιγομελείς, ενώ μόνο 500 δημοσιογράφοι θα καλύψουν τον διαγωνισμό και άλλοι 1000 μέσα από ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα.