NEA AΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

NEA AΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συζήτηση για - 48ωρη - απεργία στην ΕΣΗΕΑ; Καλά. Κάτσε να περάσει πρώτα η Πρωτομαγιά και βλέπουμε. Ρε γαμώτο, που λέει κι ο πρόεδρος.

26 Απριλίου 2010@ Συζήτηση για - 48ωρη - απεργία στην ΕΣΗΕΑ; Καλά. Κάτσε να περάσει πρώτα η Πρωτομαγιά και βλέπουμε. Ρε γαμώτο, που λέει κι ο πρόεδρος.

@ Στα μέσα Μαΐου θα ακούσουμε έναν νέο μουσικό σταθμό στην Αθήνα. Θα μεταδίδει αμιγώς ξένη μουσική, τραγούδια που ήταν και είναι επιτυχίες, αλλά οι σταθμοί δεν τα μεταδίδουν...

@ Ας όψεται το Music Control...

@ Πού ήταν την προηγούμενη εβδομάδα η κυρία Κούρτογλου της Focus Bari; Την περασμένη Τρίτη 20 Απριλίου, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet), η Εκδήλωση Απονομής των Διακρίσεων Corporate Superbrands Greece 2010, στην οποία τιμήθηκαν ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε όλο το φάσμα της οικονομίας, μέσω αξιολόγησης Κριτικής Επιτροπής σε συνδυασμό με δημοσκόπηση κοινής γνώμης. Μέσα, λοιπόν, από τη μεγάλη αυτή έρευνα - που διεξήχθη στο ευρύ κοινό και εκπροσώπους επιχειρήσεων - η Focus Bari αναδείχθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία και διακρίθηκε ως Corporate Superbrand με βάση τα κριτήρια: 1) Αναγνωρισιμότητας Επωνυμίας & Δύναμη Φήμης, 2) Αξιοπιστίας και Μακροχρόνιας Συνέπειας, και 3) Εταιρικής Υπευθυνότητας (αγορά, εργασιακές σχέσεις, κοινωνία, περιβάλλον).

@ Ο Νάσος Γουμενίδης υπόσχεται ότι σε λίγο καιρό θα βγει και πάλι στα ερτζιανά. Παραδέχεται, όμως, ότι – ελέω κρίσης – τα πράγματα είναι ζόρικα...

@ Οι «μπλοκάκηδες», πρέπει να ξέρετε ότι στους εννέα μήνες αναμένεται να αυξηθεί η μετατροπή των συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου, από εργασία έξι μηνών στον ίδιο εργοδότη. Θυμίζω ότι, αρχικά, προβλεπόταν διάστημα τριών μηνών...

@ O Γεωργίου («μάγκεςςςςς, όλα καλά») που εγκατέλειψε για μια ημέρα τη δημοσιογραφία και μετά επέστρεψε, πρέπει να πάρει καινούριο αυτοκίνητο, αφού τράκαρε και το τετράτροχό του διαλύθηκε. Ευτυχώς, όμως, είναι καλά στην υγεία του. Τον έσωσε το ότι οδηγούσε αυτοκίνητο που έχει για σήμα έλικα αεροπλάνου...

@ "Από την πρώτη στιγμή που το ΠΑΜΕ κάλεσε Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη 48ωρη απεργία, τα αστικά ΜΜΕ κράτησαν «άκρα του τάφου σιωπή». Δεν υπήρξε γι' αυτά είδηση, δεν ενημέρωσαν, ούτε καν χτες, παραμονή της απεργίας. Μαγαζιά των καπιταλιστών είναι, όπλα του πολέμου τους ενάντια στο λαό είναι. Την απεργία, όπλο των εργατών ενάντια στο κεφάλαιο, θα προπαγάνδιζαν; Και σήμερα και αύριο πάλι θα την θάψουν. Ετσι κι αλλιώς, μοναδική φωνή των εργατών, των ανθρώπων του μόχθου, είναι ο «Ριζοσπάστης» και ο «902», οι εργαζόμενοι των οποίων υπηρετούμε το λαό από το μετερίζι της ενημέρωσης. Καθήκον μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να ακουστεί παντοδύναμη η φωνή των απεργών, κόντρα στο φράγμα απόλυτης σιωπής των αστικών ΜΜΕ και των ταγών τους. Χρέος της στιγμής απέναντι στο λαό και δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης για την απεργία .(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 21/4/2010 ΣΕΛ 1). Αυτό απευθύνεται στον αναγνώστη που τελείως λαϊκίστικα έπιασε στο στόμα του το ΚΚΕ τον Ριζοσπάστη και τον 902. Αν δεν μπορούν να σταυρώσουν ούτε ένα σοβαρό πολιτικό επιχείρημα απέναντι στο ΚΚΕ ας σωπάσουν τουλάχιστον."

@ Τρελαίνομαι γι’ αυτές τις ανακοινώσεις.

@ Συμφωνία υπήρξε από τα κόμματα – πώς το ‘παθαν - στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τη λήξη εκκρεμότητας στη σύνθεση του ΕΣΡ. Να θυμίσω ότι εδώ και 5 μήνες έληξε η θητεία των Νέστορα Κουράκη, Κωνσταντίνου Τσουράκη και Ίριδος Αυδή. Επίσης, τα ίδια είχαν συμβεί πριν από δύο χρόνια όταν τα άλλα 4 μέλη του συμβουλίου ορίστηκαν με μια μίνι καθυστέρηση: 14 μηνών. Όμως, η Επιτροπή θεσμών δεσμεύτηκε πως θα ζητήσει από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να επιλέξει άμεσα όλα τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής.

@ Ησυχάσατε, τώρα; Αισθάνεστε καλύτερα;

@ Το πολύγλωσσο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η Φιλία, που τα τελευταία χρόνια εκπέμπει το πρόγραμμά του μόνο στα μεσαία (666 χιλιόκυκλους) επιστρέφει στα FM και μάλιστα σε πανελλαδική εμβέλεια, μέσω της αναμετάδοσης των ενημερωτικών εκπομπών του από το ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Κάθε μέρα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 15.00 έως τις 16.00, θα μεταδίδονται από τη ΝΕΤ 105,8 ειδήσεις από όλο τον κόσμο σε εννέα γλώσσες: αγγλικά, αλβανικά, ρωσικά, ισπανικά, αραβικά, ρουμανικά, βουλγαρικά, πολωνικά και φιλιππινέζικα. Το είχα γράψει πριν από, περίπου, 2 μήνες από αυτή τη στήλη, ότι έτσι έπρεπε να γίνει.

@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταγγέλλει «την ενέργεια της εργοδοσίας του Ράδιο Θεσσαλονίκη να απολύσει δύο συντάκτες του σταθμού, χωρίς να τους καταλογίζει το παραμικρό για τον τρόπο που ασκούν το έργο τους, αλλά επικαλούμενη ασαφώς την οικονομική κρίση».

@ Κατάληψη στις εγκαταστάσεις του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ομάδα, περίπου, 100 αντεξουσιαστών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις των έξι κατηγορουμένων για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», για τον τρόπο που τα ΜΜΕ της χώρας. Οπότε να περιμένουμε, για πολλοστή φορά, αντίστοιχη έφοδο στα... συνήθη «θύματα», εδώ στην Αθήνα, VFm και Best;

@ Όλο και περισσότεροι σταθμοί αναμεταδίδουν το πρόγραμμά τους και μέσω iphone. Πρόσφατα έκανε το ίδιο και ο Λάμψη.

@ Προς όλους τους σταθμούς: Να μου κάνετε δώρο ένα iphone για να σας ακούω. Δεν θέλω καν το μεγάλο, μπορείτε να μου πάρετε το «μικρό».

@ Σε ενδυνάμωση της δημιουργικής της ομάδας προχώρησε η 24 Media. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Βραχωρίτης - ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν διευθυντής προγράμματος στο Red FM, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει και στέλεχος στο marketing της Warner Hellas - ανέλαβε καθήκοντα Music Project Manager για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες της 24 Media, εστιάζοντας στο λανσάρισμα της ελληνικής έκδοσης του MySpace.

@ Η ΕΤΕΡ έβγαλε ανακοίνωση για την προσφυγή της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ. Ανάμεσα στα άλλα, έγραψε ότι «η μόνη πρόταση που μας κάνετε εσείς είναι να γίνουμε δούλοι. Κι αυτό εμείς δεν το θεωρούμε πρόταση, ούτε “λύση ανάγκης”, αλλά πρόκληση και ύβρη. Πώς είναι δυνατόν να σας αφήσουμε να πατήσετε πάνω στα πτώματά μας και στα πτώματα των παιδιών μας; Και μόνο στο όνομα αυτών των παιδιών, δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Ο αγώνας μόλις άρχισε. Θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά πραγματικά μας δίνει κουράγιο το πρωτοφανές πλήθος Τεχνικών που συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση της 20ης Απριλίου και αποφάσισε ΣΥΝΕΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. Για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας. Το μέλλον τους δεν πρόκειται εμείς να το ναρκοθετήσουμε. Σε συστράτευση και αλληλεγγύη με όσους έχουν τις ίδιες με μας επιδιώξεις και όνειρα θα πορευτούμε δίπλα-δίπλα. ΞΕΚΙΝΑΜΕ. Κάνουμε ό,τι αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευση. ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ».
Ωχ, ωχ, ωχ. Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν...

@ Ο Γιώργος Τράγκας εγκλωβίστηκε στο σπίτι του στη Νίκαια της Γαλλίας λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στα αεροδρόμια λόγω ηφαιστειακής τέφρας. Τελικά, επέστρεψε στην Πάτρα με πλοίο από την Ancona. Άστα, τι να σου λέω, κυρία Κάτια Μακρή μου, ταλαιπωρία. Και γύρισε και ζήτησε από τον Χατζηνικολάου να παίζει τον εθνικό ύμνο του Εκουαδόρ από την εκπομπή του στον Real. Κι αυτό επειδή η κυβέρνηση του Εκουαδόρ είχε αρνηθεί στο παρελθόν να πληρώσει τους κερδοσκόπους δανειστές της...

Για «ύμνους» και «υμνητές», εδώ: [email protected]