ΡΙΤΣΑ ΜΠΙΖΟΓΛΗ: «Η ΜΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

ΡΙΤΣΑ ΜΠΙΖΟΓΛΗ: «Η ΜΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Μαΐου. Πήρε το όνομα του παππού της στο θηλυκό, «Σωτηρία», το οποίο βεβαίως κόπηκε στην πορεία, ακολουθώντας τη μόδα της εποχής. Πέρασε ιχθυοκαλλιέργεια στο Μεσολόγγι, ωστόσο προτίμησε να σπουδάσει δημοσιογραφία για να μη χάσει την «κλίση της».

25 Απριλίου 2010Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Μαΐου. Πήρε το όνομα του παππού της στο θηλυκό, «Σωτηρία», το οποίο βεβαίως κόπηκε στην πορεία, ακολουθώντας τη μόδα της εποχής. Πέρασε ιχθυοκαλλιέργεια στο Μεσολόγγι, ωστόσο προτίμησε να σπουδάσει δημοσιογραφία για να μη χάσει την «κλίση της». Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1993. Μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Τους τελευταίους μήνες – μαζί με τον Κώστα Αρβανίτη – κάνει την Πρωινή Ενημέρωση στη ΝΕΤ και, φυσικά, σε ό,τι μας αφορά, είναι στο καθημερινό μαγκαζίνο, στον Θέμα 9,89, μαζί με τον Μπάμπη Κούτρα, 14.00 με 15.00.

Αν σου ζητούσα να επιλέξεις μεταξύ τηλεόρασης και ραδιοφώνου, τι θα απαντούσες;
 Είναι δύο μέσα εντελώς διαφορετικά. Παρά το γεγονός ότι τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο ασχολούμαι με την ενημέρωση , δηλαδή έχω μια κοινή βάση, το αποτέλεσμα είναι αλλιώτικο. Ίσως γιατί στο ραδιόφωνο είσαι πιο απελευθερωμένος αφού δεν υπάρχει η περίφημη «μάχη της εικόνας». Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να διαλέξω εύκολα αν και είμαι πρωτίστως παιδί της τηλεόρασης. Ωστόσο δεν μπορώ να αποχωριστώ τη μαγεία του ραδιοφώνου….

Ο χώρος του ραδιοφώνου είναι πιο αγνός σε σχέση με τον αντίστοιχο της τηλεόρασης;
Μέχρι ένα σημείο είναι πιο αγνός, αν και όχι όσο ήταν παλαιότερα. Λένε ότι το «γυαλί» σε κάνει τόσο ανταγωνιστικό που φτάνεις στα άκρα. Νομίζω ότι έχουν απόλυτο δίκαιο.

Υπάρχει ακόμα μαγεία στο ραδιόφωνο;
Ναι, βέβαια υπάρχει. Δεν είναι εύκολο να χαθεί. Ίσως όμως είναι λιγότερη για όσους κάνουν και τηλεόραση γιατί ο ακροατής ξέρει τι κρύβεται πίσω από τη «φωνή».

Τι είναι αυτό που - κατά την άποψή σου - λείπει από την μπάντα των FM;
Η μπάντα έχει τα πάντα! Και ό,τι λείπει για ένα χρονικό διάστημα, γρήγορα βρίσκει τρόπο να πάρει τη θέση του στα FM .

Αν θα μπορούσες, τι θα άλλαζες στο ραδιόφωνο;
Θα έβγαζα «απαγορευτικό», ότι δεν μιλάμε για κανένα λόγο πάνω στα τραγούδια…