«Δώστε μας λίγα λεπτά ακόμη για να μαζέψουμε τον εξοπλισμό μας»

«Δώστε μας λίγα λεπτά ακόμη για να μαζέψουμε τον εξοπλισμό μας»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ρεπορτάζ του Al Jazeera για τον βομβαρδισμό των γραφείων του και του AP, στη Γάζα.

16 Μαΐου 2021

Στο βίντεο που ανέβασε στα social media το ενημερωτικό δίκτυο από το Κατάρ, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου αλλά και εργαζόμενος του Associated Press, εμφανίζονται να μιλούν με υπεύθυνο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ζητώντας του 10-15 ακόμη λεπτά προθεσμία, προκειμένου οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί να μαζέψουν τις κάμερές τους. Ωστόσο, όπως δηλώνει στη συνέχεια ένας εξ αυτών, οι ισραηλινοί παρέμειναν ανένδοτοι καθώς δεν τους έδωσαν ούτε ένα λεπτό.

«Είδαμε ένα προειδοποιητικό σήμα και πληροφορήθηκα ότι είχαμε προθεσμία μιας ώρας για να εκκενώσουμε το κτίριο. Έχω φίλο που εκείνη τη στιγμή δεν ήταν στο διαμέρισμά του. Η σύζυγός του δεν μπορούσε να μαζέψει τα πράγματά τους, απλά πήρε τα παιδιά τους και βγήκαν έξω. Και, κάτι λιγότερο από μια ώρα αργότερα, έριξαν βόμβα στο κτίριο. Φοβόμασταν να γυρίσουμε και να πάρουμε τα πράγματά μας, γιατί θα μπορούσε να καταρρεύσει, οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τώρα, όπως βλέπετε, έχουν όλα θαφτεί κάτω» δήλωσε στο Al Jazeera ένας από τους ενοίκους του κτιρίου.

Αργότερα, σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υπερασπίστηκε την απόφαση του στρατού της χώρας του για τον βομβαρδισμό, λέγοντας πως οι εγκαταστάσεις των δύο ΜΜΕ «ήταν ένας καθόλα νόμιμος στόχος» και ότι «φιλοξενούσαν έναν τρομοκράτη».