«Συγγνώμη» του BBC στη βρετανική μοναρχία για μια συνέντευξη

«Συγγνώμη» του BBC στη βρετανική μοναρχία για μια συνέντευξη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έγινε με «παραπλανητικές μεθόδους», σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση.

21 Μαΐου 2021

Πρόκειται για την περίφημη συνέντευξη που είχε πάρει από την πριγκίπισσα Νταϊάνα ο Μάρτιν Μπασίρ, για λογαριασμό της εκπομπής «Panorama» της βρετανικής δημόσιας τηλεόρασης, το 1995. Όπως αναφέρει έκθεση που συνέταξε ένας πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο δημοσιογράφος πλαστογράφησε έγγραφα που υποτίθεται έδειχναν κατασκοπεία σε βάρος της «Lady Di» από το παλάτι, στον αδερφό της Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου εκείνη να μιλήσει στην εκπομπή του.

«Αν και η έκθεση δείχνει ότι η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήταν θετικά διακείμενη στην ιδέα μιας συνέντευξης με το BBC, είναι ξεκάθαρο πως η διαδικασία εξασφάλισης της συνέντευξης δεν ανταποκρίθηκε σε όσα το κοινό δικαιωματικά αναμένει. Λυπούμαστε πραγματικά για αυτό», δήλωσε απολογούμενος ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, ενώ και ο ίδιος ο Μάρτιν Μπασίρ παραδέχτηκε το λάθος του λέγοντας πως «ήταν κάτι το ανόητο που έκανα και ήταν μια πράξη για την οποία λυπάμαι βαθιά».

Στην εν λόγω συνέντευξη, που παρακολούθησαν περίπου 23 εκατομμύρια τηλεθεατές, όπως αναφέρουν το ΑΠΕ και το Reuters, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε δηλώσει ότι υπήρχαν «τρεις άνθρωποι» στον γάμο της, εννοώντας την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, και παραδεχόταν ότι και εκείνη είχε εξωσυζυγική σχέση.