Βάλτε πίσω στη θέση του τον Πάνο Χρυσοστόμου

Βάλτε πίσω στη θέση του τον Πάνο Χρυσοστόμου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δικαστική απόφαση υποχρεώνει την ΕΡΤ να αλλάξει τον Προϊστάμενο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

24 Μαΐου 2021

Πρέπει δηλαδή η ΕΡΤ να τοποθετήσει ξανά τον Πάνο Χρυσοστόμου στη θέση που είχε παλιότερα, εκεί που βρίσκεται τώρα ο Φώτης Απέργης, ένας δημοσιογράφος με γνώσεις και εμπειρία.

Είναι η υπ’ αριθμ. 134/2019 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών), για την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ-Α.Ε.»), που έχει την έδρα της στην Αγία Παρασκευή Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων αριθμ. 432,

Σύμφωνα με την απόφαση πρέπει η ΕΡΤ

--) Να τοποθετήσει τον Χρυσοστόμου και να τον απασχολήσει στη θέση του προϊσταμένου της διεύθυνσης του προγράμματος ραδιοφωνίας της γενικής διεύθυνσης προγράμματός της, «αποδεχόμενη την εκ μέρους του προσφερόμενη εργασία και καταβάλλοντάς του τον νόμιμο μισθό, επ’ απειλή χρηματικής ποινής εκατό (100) ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσής της με την εν λόγω υποχρέωσή της».

Από σήμερα δηλαδή κάθε ημέρα που περνάει η ΕΡΤ θα πληρώνει 100 ευρώ πρόστιμο.

Το δικαστήριο επιδίκασε κι ένα ποσό για τον Πάνο Χρυσοστόμου που πρέπει να του πληρώσει η ΕΡΤ, συν τα δικαστικά έξοδα.

Υπήρχαν άλλες δύο περιπτώσεις που πρόσωπα επανήλθαν στις θέσεις τους μετά από δικαστικές αποφάσεις: Μιχάλη Συγλέτος, Προϊστάμενος Τμήματος Ηχογραφήσεων στα Μουσικά Σύνολα και Περικλής Βασιλόπουλος, Προϊστάμενος στο ΚΕΕΠ. 

Τι θα πράξει η διοίκηση της ΕΡΤ, αλήθεια; Η απόφαση έχει φτάσει στην Αγία Παρασκευή εδώ κι έναν μήνα αλλά η διοίκηση της ΕΡΤ την αγνοεί.