Κόντρα για την playlist του «Μέντα 88»

Κόντρα για την playlist του «Μέντα 88»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης καταγγέλλει (χωρίς αποδείξεις) πως ο Νίκος Μωραϊτης αποκλείει καλλιτέχνες από το «Μέντα 88».

21 Ιουνίου 2021

Αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς, παρακολουθώντας συστηματικά τα ραδιόφωνα, δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Την σοβαρή καταγγελία την έκανε ο Στάθης στο Twiter και αφορά τον γνωστό στιχουργό και διευθυντή του «Μέντα 88», Νίκο Μωραΐτη. Είχε προηγηθεί μία κόντρα μεταξύ τους (πάλι στο Twitter) με αφορμή ένα ατυχές σχόλιο του Νίκου (το οποίο το πήρε πίσω), αλλά εδώ, τώρα, ασχολούμαστε μόνο με όσα αφορούν το ραδιόφωνο και το playlist.

Γράφει λοιπόν ο Στάθης Δρογώσης (Twitter)

«Ο Νίκος Μωραΐτης είναι διευθυντής μουσικού ραδιοφώνου εκτός από στιχουργός. Και βρίζει συστηματικά καλλιτέχνες τραγουδοποιούς επειδή δε συμφωνεί πολιτικά μαζί τους. Eπειδή όμως οι καλλιτέχνες τον φοβούνται τον έχουν αφήσει στο απυρόβλητο. Ελέγχει την λίστα με τα τραγούδια στο ραδιόφωνο του και για να παιζόμαστε πρέπει να τα έχουμε καλά. Eίναι απαράδεκτο να βρίζει καλλιτέχνες που αν δεν παιχτούν στο έντεχνο ράδιο του θα έχουν πρόβλημα. Έχει το πάνω χέρι και το ξέρει. Προσωπικά θα απαντάω σε κάθε ανοησία που λέει για μένα. Δεν τον φοβάμαι. Αλλά πρέπει να ξυπνήσουν και οι άλλοι. Αρκετά με τις δημόσιες σχέσεις. Θα λέμε δημόσια ό,τι θέλουμε και δε θα φοβόμαστε τους διευθυντές ραδιοφώνου τύπου Μωραΐτη. Μακάρι να μιλήσουν κι άλλοι».

Αυτό το «για να παιζόμαστε πρέπει να τα έχουμε καλά» είναι πολύ σοβαρό για τη δουλειά ενός ανθρώπου ώστε να το αφήσει να περάσει έτσι. Οπότε ο Νίκος Μωραΐτης απάντησε μέσω Facebook και λέει πως θα προσφύγει στα δικαστήρια. «Ποτέ δεν έβαλα τα προσωπικά, τα πολιτικά ή οτιδήποτε άλλο με τα μουσικά. Και αυτόν τον σεβασμό η ζωή -ως τώρα- μου τον ξεπλήρωσε», αναφέρει.

Ιδού:
Στο ραδιόφωνο που διευθύνω έχω την τιμή να φιλοξενούμε πολύ κόσμο (στο πλαίσιο βέβαια ενός αυστηρά playlist ραδιοφώνου, διότι καλώς ή κακώς αυτή είναι η δομή του). Εξαιρετικούς καλλιτέχνες που είναι και εξαιρετικοί, μέτριοι, κακοί άνθρωποι, φίλοι μου, άγνωστοί μου, εχθροί μου. Γιατί αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου σωστά, πρέπει να κοιτάς πάνω από όλα αυτά.
Θα δώσω τρία παραδείγματα:
-Νίκος Πορτοκάλογλου. Έχω γράψει άρθρο διαφωνώντας κάθετα με συγκεκριμένη πολιτική του δήλωση. Τα τραγούδια του παίζονται περίπου κάθε ώρα στο ραδιόφωνό μας. Γιατί, απλά, αυτό αξίζουν.
-Γιώργος Νταλάρας: Έχω δώσει συνέντευξη με τίτλο «Όχι Γιώργο Νταλάρα, το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος». Το ‘13 νομίζω. Και ο Νταλάρας είναι σταθερή ραδιοφωνική μας αγάπη αλλά και συμπαραστάτης μας από τους λίγους.
-Κάποτε που έκανα μουσικό ρεπορτάζ, είχα γράψει κάτι που πείραξε τον Μανώλη Λιδάκη. Με είδε κάπου και με έπιασε στα χέρια. Την επόμενη μέρα έπαιζα τραγούδια του. Δέκα χρόνια μετά -ψυχάρα- με πήρε και μου είπε: «Δέκα χρόνια τώρα θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη. Εγώ σε άρπαξα κι εσύ την άλλη μέρα έβαλες τραγούδια μου».
Αυτός είμαι. Και ίσως κατά λάθος βρέθηκα σε αυτό τον χώρο, αλλά αφού βρέθηκα, τον σέβομαι. Ποτέ δεν έβαλα τα προσωπικά, τα πολιτικά ή οτιδήποτε άλλο με τα μουσικά. Και αυτόν τον σεβασμό η ζωή -ως τώρα- μου τον ξεπλήρωσε.
Σήμερα βρέθηκε τραγουδοποιός που -θολωμένος από το πολιτικό του μένος- όλα τα παραπάνω τα αμφισβητεί. Κι επειδή για μία υπόληψη ζούμε, τα ψέματά του θα κληθεί να τα αποδείξει στα δικαστήρια. Εκτός αν ανακαλέσει. Χωρίς συγγνώμη. Η συγγνώμη είναι πολύ μεγάλο πράγμα για να απαιτηθεί.

Και από χθες, είχε ανεβάσει και το εξής στο Twitter: «Είναι δολοφόνοι. Σταματούν μόνο όταν το θύμα τους χάσει τη δουλειά του. Βρίζω τραγουδοποιούς; Με έναν καλλιτέχνη έχω διαφωνήσει πολιτικά: Τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Τα τραγούδια του παίζονται σχεδόν κάθε ώρα στον σταθμό που διευθύνω! Αν δεν ανακαλέσει ο Δρογώσης, θα υπάρξει αγωγή».

Ο Στάθης Δρογώσης ανταπάντησε μέσω Twitter χωρίς, πάλι, να αποδεικνύει το «αυτονόητο» όπως το λέει. Ιδού:
«Η κατάχρηση εξουσίας που γίνεται στον χώρο της μουσικής είναι αδιανόητα μεγάλη. Απλά δεν ανοίγουνε τα στόματα. Σήμερα απειλούμαι με αγωγή γιατί έγραψα το αυτονόητο. Δεν γίνεται να σου κάνει διαδικτυακό μπουλινγκ διευθυντής ραδιοφώνου που επηρεάζει τη δουλειά σου».

Επαναλαμβάνουμε αυτό που λέμε στην αρχή: δεν έχουμε αντιληφθεί αποκλεισμούς στον Μέντα 88. Αποκλεισμούς για πολιτικούς λόγους εννοούμε. Πώς όμως κάνει μία τόσο σοβαρή καταγγελία ο Δρογώσης αν δεν μπορεί να την αποδείξει;