Θα δείχνουν Θεσσαλονίκη αλλά θα λένε ότι είναι στο Μαϊάμι

Θα δείχνουν Θεσσαλονίκη αλλά θα λένε ότι είναι στο Μαϊάμι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τζάμπα ο ενθουσιασμός για την ταινία «Barracunda» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

23 Ιουνίου 2021

Την ταινία αυτή που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και για την οποία πανηγύριζε ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας λες και ήταν δική του επιτυχία.

Οπως λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, «στην παραγωγή της ταινίας θα εργαστούν ελάχιστοι επαγγελματίες από τη χώρα μας, αφού όλες οι θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού έχουν στελεχωθεί με εργαζόμενους από γειτονικές χώρες, με αμοιβή αρκετά κατώτερη από την αμοιβή των αντίστοιχων εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η παραγωγή, δηλαδή, επιχειρεί να "σπάσει" την αγορά». Η ταινία μέσω του ΕΚΟΜΕ και μέσω του cash rebate θα επιδοτηθεί με 4 από τα συνολικά 20 εκατομμύρια που διαφημίζεται ότι είναι ο προϋπολογισμός της.

Ο νόμος είναι του Λευτέρη Κρέτσου αλλά με τις τροποποιήσεις που έκανε για το cash rebate του ΕΚΟΜΕ η τωρινή κυβέρνηση επιτρέπει στις παραγωγές να έχουν ξένα τιμολόγια. Ετσι ο νόμος, σύμφωνα με την ΠΟΘΑ, «από αναπτυξιακό εργαλείο μετατρέπεται σε ένα μέσο εκροής κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το εξωτερικό σε ταινίες που λειτουργούν ως όχημα για την συρρίκνωση των εργασιακών σχέσεων, των μισθών, των συνθηκών εργασίας, υγείας και ασφάλειας».

Προσθέστε και το εξής: θα γυριστεί μεν στη Θεσσαλονίκη αλλά οι τόποι των γυρισμάτων θα «μεταμφιεστούν» ώστε να μοιάζουν με το… Μαϊάμι! Θα λέει, δηλαδή, πως είναι στο Μαϊάμι. Καμία διαφήμιση για εμάς. Δηλαδή θα πληρώσουμε με κρατικό χρήμα μία ταινία που ούτε προσωπικό από την χώρα μας θα χρησιμοποιήσει, ούτε θα διαφημίσει την χώρα στο εξωτερικό. Λαμπρά.