Το ελληνικό κράτος της ντροπής

Το ελληνικό κράτος της ντροπής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο φωτορεπόρτερ Μανώλης Κυπραίος, δέκα χρόνια μετά τον τραυματισμό του και ακόμα ψάχνει το δίκιο του.

28 Ιουνίου 2021

Δείτε τι γράφουν από την Ελληνική Αστυνομία στην έφεση που έκαναν προκειμένου να γλιτώσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ αποζημίωσης στον Μανώλη.


Τι συνέβη τότε; Αντιγράφουμε από την Καθημερινή: «Ο δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του όταν, στις διαδηλώσεις του 2011, έσκασε δίπλα του μια βομβίδα κρότου-λάμψης. Δικαιώθηκε πρωτοδίκως από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία επιδίκασε αποζημίωση. Το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι, λόγω της επίκτητης αναπηρίας, δεν μπορεί πλέον να εργαστεί».

Τα περιγράφει και ο ίδιος: «υποβλήθηκα σε 2 χειρουργικές επεμβάσεις για να εγκαταστήσω εμφύτευμα που παρέχει αίσθηση του ήχου σε ένα άτομο που είναι εντελώς κωφό. Επανέκτησα ένα μικρό μέρος της ακοής μου στο δεξί μου αυτί. Λόγω αυτής της σωματικής αναπηρίας και του ψυχολογικού τραύματος, η καριέρα μου ως δημοσιογράφος τελείωσε».

Ερχεται τώρα λοιπόν το ελληνικό κράτος και ισχυρίζεται στο δικαστήριο τα παραπάνω, εξοργιστικά. Δικαίως αγανακτεί ο Μανώλης στο Twitter: «Ντροπή σας στην Ελληνική Αστυνομία για το τι γράφετε στην έφεση. Κι εσείς ως πολιτικοί, Χρυσοχοϊκής και Μητσοτάκης, που μιλάτε για ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιείτε την αναπηρία και πως η Ελλάδα έχει μνημόνιο, η ντροπή σας ακόμη μεγαλύτερη. Πόσο πιο χαμηλά;».