Ξανά στον αέρα το Nitro Radio

Ξανά στον αέρα το Nitro Radio
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέσω διαδικτύου, σε πρώτη φάση, έπειτα από 4 χρόνια απουσίας.

15 Ιουλίου 2021

Μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του έντυπου Nitro επανήλθε και το Nitro Radio, η ραδιοφωνική «ναυαρχίδα» της πάλαι ποτέ ΙΜΑΚΟ, ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, στο nitro.gr. Ένα ιστορικό ξένο ραδιόφωνο της πόλης το οποίο, την τελευταία δεκαετία, πέρασε πολλές περιπέτειες.

Αρκετοί από τους παραγωγούς του απολύθηκαν λίγο πριν την «κατάρρευση» της ΙΜΑΚΟ, πέρασε ως ενέχυρο στα χέρια των τραπεζών, οι εργαζόμενοι που συνέχισαν παρέμειναν απλήρωτοι, σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι εκπομπές του, βγήκε σε πλειστηριασμό για λίγες μόνο χιλιάδες ευρώ, άλλαξε ιδιοκτησία κι έγινε αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο και εγκαταλείφθηκε για περίπου δύο χρόνια, μετά από διαμάχες μεταξύ των συνεταιριστών. Εν τέλει σταμάτησε να εκπέμπει τον Αύγουστο του 2017, μετά από 22 χρόνια λειτουργίας, λόγω της ανάληψης της διαχείρισης της συχνότητας των 102.5 από την Athens Voice.

4 χρόνια μετά το Nitro Radio επιστρέφει, αυτή τη φορά μέσω της People Media που έχει στην κατοχή της το νέο Nitro, αλλά και του ιδρυτή του, Πέτρου Κωστόπουλου, που πλέον βρίσκεται στη θέση του διευθυντή. Σε πρώτη φάση θα εκπέμπει μόνο μουσική μέσω διαδικτύου, ενώ από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν και οι νέες εκπομπές του που θα ακούγονται σε διάφορα ραδιόφωνα της περιφέρειας.

Όσον αφορά το μουσικό στίγμα του νέου Nitro Radio, αυτό θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την περίοδο πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα στην παλιά ΙΜΑΚΟ. Πολλά dance κομμάτια αλλά και επανεκτελέσεις με ολίγη από house, disco και pop επιτυχίες, από το σήμερα και τις προηγούμενες δεκαετίες. Ιδού η playlist του Nitro Radio σε μια τυχαία ώρα:

Luniz - I got 5 on it (87)
Emmit Fenn - I Can't Believe I Had You
Madonna - Hung Up
Green Bull - You've Got The Love
Trevor Daniel - Falling (Fets, Koosen, Green Bull Remix)
Demon - You Are My High
Portugal the Man - Feel It Still
Mpirgkel - Secret Song Of Istanbul (DJ Junior CNYTFK & Dirty Vick Remix)
Cecilia Krull - My Life Is Going On (Burak Yeter Remix)
Cenk Celebioglu & Alper Gemici - Violin Dance (Theme)
Christina Aquilera ft. Lil' Kim - Can't Hold Us Down
DJ Pantelis - Nais Balamo (Original Mix)
Jack - Sing It Back (Original Mix)
Pet Shop Boys - It's A Sin
Saint Etienne - Only Love Can Break Your Heart