Δωρεάν στο «efsyn.gr» το ντοκιμαντέρ «Σιωπηλή φυλακή»

Δωρεάν στο «efsyn.gr» το ντοκιμαντέρ «Σιωπηλή φυλακή»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το νέο φιλμ του Θωμά Σίδερη, ελεύθερο σε streaming, για 4 μόλις ημέρες.

21 Ιουλίου 2021

Το εξαιρετικό καινούργιο ντοκιμαντέρ του Θωμά θα κάνει πρεμιέρα στο site της «Εφημερίδας των Συντακτών». «Είναι η πρώτη φορά που μία ταινία μου κάνει πρεμιέρα στον διαδικτυακό τόπο μιας εφημερίδας και όχι σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ» λέει ο Θωμάς Σίδερης.

 

Η «Σιωπηλή φυλακή» θα είναι free από αυτό το Σάββατο 24 έως και την Τρίτη 27 Ιουλίου

 

Με έρευνα που ξεπερνά σε διάρκεια τα 10 χρόνια, η «Σιωπηλή φυλακή» δείχνει τι σημαίνει να είσαι κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίου και συγγραφείς: ο Κριστόφ Ντελόρ, γενικός γραμματέας των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα», ο Τζαν Ντουντάρ, πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», ο οποίος μετά τη σύλληψη και κράτησή του στις τουρκικές φυλακές κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό, η συλληφθείσα συγγραφέας Ασλί Ερντογάν, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Τζαν Τζαντάν και Νεσέ Οζτζέν, η τρανς ακτιβίστρια και δημοσιογράφος Μισέλ Ντιμίσεβιτς, ο συνήγορος υπεράσπισης μελών της LGBT κοινότητας Λεβέντ Πισκίν.

Εδώ περιέχεται και η τελευταία συνέντευξη της τραγουδίστριας Helin Bölek από τη μουσική κολεκτίβα Grup Yorum, στο σπίτι της, λίγες εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας. Επίσης γίνεται ειδική μνεία στον δολοφονημένο Αρμένιο δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ και στη δολοφονημένη ακτιβίστρια τρανς Χαντέ Καντέρ.

Η έρευνα και η σκηνοθεσία είναι του Θωμά Σίδερη, τη μουσική έγραψε ο Αλέξης Καλοφωλιάς των Last Drive.