Βαριά πρόστιμα στο Europe One λόγω της «Μαρμίτας» του Κωστή Ραπτόπουλου

Βαριά πρόστιμα στο Europe One λόγω της «Μαρμίτας» του Κωστή Ραπτόπουλου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τα όσα είχαν ειπωθεί για τη Μάγδα Φύσσα και την εκπομπή με την Ιωάννα Κουσκούση.

23 Ιουλίου 2021

Συνολικά 70 χιλιάδες ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για περιφερειακό κανάλι, καλείται να πληρώσει το Europe One της Θεσσαλονίκης για την εκπομπή «Ή στην Α' ή στην Β' όλοι παν' για τη Μαρμίτα», που παρουσιάζει ο Κωστής Ραπτόπουλος. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για δύο επειδόσια της δημοφιλούς αθλητικής εκπομπής, στις 15 Ιουνίου 2020 και στις 11 Οκτωβρίου 2020.

Στο πρώτο επεισόδιο είχε φιλοξενηθεί η Ιωάννα Κουσκούση, γνωστή τον τελευταίο καιρό ως αρνήτρια του κορωνοϊού, και για μια επίθεση που είχε κάνει εναντίον του Νίκου Χαρδαλιά σε καφετέρια. Ο τηλεοπτικός σταθμός τιμωρήθηκε με 30 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για «εκ προθέσεως παραβίαση της συνταγματικής επιταγής περί ποιοτικής στάθμης προγράμματος», καθώς στον αέρα -όπως υποστηρίζει το ΕΣΡ- ακούστηκαν βωμολοχίες, «αναφορές υπερφυσικού χαρακτήρα και με ψευδοεπιστημονικά συμπεράσματα», «θεωρίες συνομωσίας» και «μη αποδεκτά κατά την επιστήμη στοιχεία» για τον Covid-19, ενώ ταυτόχρονα περνούσαν στην οθόνη μηνύματα τηλεθεατών με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο.

Στο δεύτερο επεισόδιο ο Κωστής Ραπτόπουλος είχε στραφεί εναντίον της Μάγδας Φύσσα, αναπαράγοντας την ψευδή είδηση περί επιδίκασης σε εκείνη μεγάλου χρηματικού ποσού σαν αποζημίωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τον ίδιο ωστόσο να απολογείται δημόσια και να ανακαλεί τα όσα είχε πει, μετά από λίγες ημέρες. Επιπλέον ακούστηκαν και άλλες βωμολοχίες και «φράσεις με σεξουαλικά υπονοούμενα» για τον Παύλο Πολάκη, τον Σάκη Ρουβά, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αλλά και μερίδα τηλεθεατών που έβγαιναν στις γραμμές. Για εκείνο το επεισόδιο το Europe One τιμωρήθηκε με 20 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση της συνταγματικής επιταγής περί ποιοτικής στάθμης προγράμματος» και άλλες 20 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης της ακριβούς και με το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης μετάδοσης των πληροφοριών και των γεγονότων».