Οι Bomba Estéreo στο SNF Nostos 2021

Οι Bomba Estéreo στο SNF Nostos 2021
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στο Ξέφωτο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

27 Ιουλίου 2021

Από την Κολομβία στην Αθήνα.

Οι Bomba Estéreo ανεβαίνουν στη σκηνή του SNF Nostos, για να μας παρασύρουν με τους electro tropical ρυθμούς τους.

Οι Bomba Estéreo δημιουργήθηκαν στην Κολομβία το 2006 από τον μουσικό Simón Mejía και την τραγουδίστρια Li Saumet. Μαζί, οι δύο καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα μοναδικό project που θα γινόταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά συγκροτήματα στον κόσμο.

Στην 15χρονη καριέρα τους, οι Bomba Estéreo έχουν πραγματοποιήσει περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν παίξει στη σκηνή μερικών από των σημαντικότερων μουσικών φεστιβάλ, κλαμπ και χώρων, προσελκύοντας εκατομμύρια θεατές που θέλουν να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό και πρωτοποριακό συνδυασμό ηλεκτρονικής μουσικής και ήχων της Καραϊβικής.​

​Οι Bomba Estéreo ήταν υποψήφιοι στα βραβεία Grammy δύο φορές με τα άλμπουμ τους Amanecer και Ayο ενώ έχουν υπάρξει υποψήφιοι για έξι βραβεία Latin Grammy. Στη βασική παράσταση της συγκεκριμένης τελετής (2015) το συγκρότημα ερμήνευσε το Fiesta μαζί με τον αστέρα του Χόλιγουντ Will Smith.

Το 2017, οι Bomba Estéreo έλαβαν την πρόσκληση να συμμετέχουν ως υποστηρικτικό συγκρότημα στην παγκόσμια περιοδεία Everything Now των Arcade Fire, πραγματοποιώντας 13 συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική. Το 2018, κατόρθωσαν να συμπεριληφθούν στα κορυφαία 500 τραγούδια με τις περισσότερες ακροάσεις στο Spotify σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις αρχές του 2021, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Agua και το Aire, τα πρώτα κομμάτια του επερχόμενου άλμπουμ τους με τίτλο Deja, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε πλήρη μορφή μέσα στον χρόνο. Το άλμπουμ αντλεί την έμπνευσή του από τη φύση και θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα μέρη, τα οποία αποτελούν τα τραγούδια Agua (νερό), Aire (αέρας), Tierra (γη), Fuego (φωτιά).

Φωτογραφία: Andres Navarro

Ώρα: 21:30

 



Στην ίδια κατηγορία