Πανηγυρίζουν τα εγγλέζικα φεστιβάλ για την άρση της καραντίνας

Πανηγυρίζουν τα εγγλέζικα φεστιβάλ για την άρση της καραντίνας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, όσοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Η.Π.Α. είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

28 Ιουλίου 2021

Η άρση θα ισχύει από τις 4 π.μ. της Δευτέρας 2 Αυγούστου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο «The Independent». Μία απόφαση που χαιρέτισε με θέρμη ο φορέας της μουσικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που εκπροσωπεί 3.150 εταιρίες, πάνω από 4.000 καλλιτέχνες και 2.000 εργαζόμενους στο backstage.

Είναι μία μεγάλη ανάσα για τα αγγλικά φεστιβάλ που δεν έχουν αναβληθεί ή ματαιωθεί. Και δεν αφορά μόνο το κοινό, τους ξένους επισκέπτες τους, αλλά και τους μη βρετανούς καλλιτέχνες και σχήματα που θα φιλοξενηθούν στις σκηνές τους. Παράδειγμα (αρνητικό) οι Queens Of The Stone Age που δεν μπορούσαν να τεξιδεύσουν και αντικαταστάθηκαν ήδη από τους Biffy Clyro στο Reading & Leeds Festival. Οπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολο να ζητήσεις σε ένα γκρουπ να έρθει να παίξει αφού πρώτα μπει σε καραντίνα. 

Υπολογίζεται πως στα μεγάλα φεστιβάλ της Αγγλίας ένα 30 με 40% του line up αποτελείται από καλλιτέχνες του εξωτερικού, κυρίως της Αμερικής.