Μετά τη Nova και η Wind στο United Group

Μετά τη Nova και η Wind στο United Group
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπαίνει και στην ελληνική αγορά της κινητής τηλεφωνίας ο διεθνής όμιλος.

16 Αυγούστου 2021

Σε έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» στον χώρο των τηλεπικοινωνιών εξελίσσεται το United Group. Σε σημερινή του ανακοίνωση ο όμιλος γνωστοποίησε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την απόκτηση της Wind, μια από τις τρεις βασικές παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, με τη μεταβίβαση να ολοκληρώνεται εντός του 2022. Επιπλέον, αναφέρει ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας θα ενωθούν με εκείνες της Nova σε σταθερή τηλεφωνία και τηλεόραση, για να δημιουργηθεί ο δεύτερος μεγαλύτερος (μετά την Cosmote) οργανισμός τηλεπικοινωνιών της χώρας.

«Η Ελλάδα είναι μια αγορά-κλειδί για εμάς, και με αυτή την εξαγορά μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κυρίαρχο οργανισμό και να συνεισφέρουμε στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών της χώρας, με επενδύσεις σε υποδομές, περιεχόμενο, τεχνολογία και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του United Group και επικεφαλής της (μητρικής) BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος.

Το τίμημα της συμφωνίας, όπως αναφέρει το Capital.gr, «αγγίζει» το 1 δισ. ευρώ και κυμαίνεται στα 950-970 εκατομμύρια. Η Wind αριθμεί 4,2 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της σε κινητή τηλεφωνία, internet και τηλεόραση (με τη Wind Vision).